Завантаження ...
banner
banner

У ЄС не розуміють, як українці можуть подорожувати без грошей

На кордоні можуть попрохати зняти 5 євро з картки, аби переконатися, що гроші ви таки маєте. Однак, як стверджує начальник візового відділу Департаменту консульської служби МЗС Анна Тіщенко, таке майже не практикується


На кордоні можуть попрохати зняти 5 євро з картки, аби переконатися, що гроші ви таки маєте. Однак, як стверджує начальник візового відділу Департаменту консульської служби МЗС Анна Тіщенко, таке майже не практикується. Зазвичай, перевіряючий просить показати підтвердження резерву в готелі, страховку на авто, зворотній квиток чи запрошення.

— Європейців дивує — невже люди, збираючись до іншої країни, можуть їхати без грошей? Щодо запрошень, то в різних вимоги свої. В Угорщині вистачить від руки написаного документу, де зазначено номер телефону того, хто запрошує, а також підписи двох свідків. У Польщі за таким дозволом треба йти до місцевого муніципалітету, — пояснює Анна Тіщенко.

Діти подорожують лише з родичами чи супроводжуючими. Набір документів такий, як і для дорослих.
 
Для туристів у поважному віці теж нема перешкод, хіба страховка може бути дорожча.
 
 Відмова у перетині кордону  має бути обов’язково зафіксована і може бути оскаржена. Однак, за 11 днів безвізу близько трьох десятків, на кілька тисяч подорожуючих. Варто зазначити, що Молдова пройшла цей шлях з більшою кількістю відмов.
 
Громадяни України, які проживають на окупованих територіях можуть оформити біометричний паспорт у підконтрольних областях. Однак, варто зазначити, що черги за новим документом такі чималі.
 
Анна Тіщенко повідомила, що Україна технічно готова увести візи до Росії. Однак, такий хід подій поки не обговорюється.

Час Чернігівський
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: