Завантаження ...
banner
banner

Військові успішно випробували чернігівський безпілотник

На Чернігівщині фахівці Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України завершили практичну фазу визначальних відомчих випробувань нового безпілотного авіаційного комплексу «Fly Eye»


На Чернігівщині фахівці Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України завершили практичну фазу визначальних відомчих випробувань нового безпілотного авіаційного комплексу «Fly Eye».

Про це Високому Валу повідомив начальник регіонального медіа-центру Міністерства оброни України у Чернігові, полковник Вадим Мисник.
 
Випробування проводилися в польових умовах з метою підтвердження заявлених характеристик літального апарату.
 
Безпілотник був виготовлений на чернігівському підприємстві «ЧЕЗАРА» за розробкою польської компанії WB Electronics SA.
 
За словами військових науковців «Fly Eye» показав досить добрі результати з розвідки умовного «поля бою».
 
Зокрема, БПЛА виконав завдання з виявлення різноманітних об'єктів на різних відстанях від пункту управління. При цьому «Fly Eye» мав стійке управління та передавав якісне зображення на станцію прийому.
 
Як повідомив офіцер, за підсумками випробувань військові науковці розроблять свої пропозиції щодо удосконалення літального апарату.
 
На їхній основі керівництво Міністерства оборони прийматиме рішення про початок взяття безпілотника на озброєння та початок серійного виробництва.


Довідково: БПЛА «Fly Eye» має пряме крило розмахом 3,6 метра та електричний двигун. У центральному відсіку фюзеляжу розташоване обладнання для ведення розвідки. Двигун дозволяє апарату розвивати швидкості від 50 до 170 кілометрів на годину, підніматися на висоту до 4 кілометрів та вести розвідку за таких навантажень протягом трьох годин. Водночас засоби зв'язку забезпечують роботу на відстані від 30 до 50 кілометрів від операторського пульту. Передача даних здійснюється в режимі реального часу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: