Завантаження ...
banner

У медицині хабарників ловитиме окрема служба

Медична реформа в Україні повинна зруйнувати систему хабарів, яка склалася в лікарнях країни. У медицині хабарників ловитиме окрема служба

Хабар, медицина, реформа


Медична реформа в Україні повинна зруйнувати систему хабарів, яка склалася в лікарнях країни.

У медицині хабарників ловитиме окрема служба. Про це на своїй сторінці в Facebook заявила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Зокрема, вона стверджує, що медреформа введе чіткі й прозорі правила для всіх, а новий механізм фінансування медицини знищить корупцію.
 
«Ми будемо мати незалежну структуру – Національну службу здоров’я України. Вона буде контролювати оплату та якість медичних послуг, що надаються пацієнту. Опоненти медреформи називають НЗСУ фінансовим монстром-грабіжником, який буде розпоряджатися величезними коштами. І це черговий конспирологический міф про медреформу », – пише вона.
 
За її словами, нова служба не буде власником цих коштів. Гроші будуть акумулюватися в державному бюджеті й зберігатися на казначейських рахунках.
 
Також Супрун стверджує, що Національна служба здоров’я матиме найменші корупційні ризики, оскільки вона, як центральний орган виконавчої влади, буде підконтрольна контролюючим органам таким, як Рахункова палата, контрольно-ревізійне управління, а також антикорупційним органам Національне антикорупційне бюро України й Національна асоціація професійних колекторських агентств.









cntime.cn.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: