Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині викрито злочинне угруповання, яке торгувало зброєю та боєприпасами

На Чернігівщині Служба безпеки України викрила та припинила діяльність злочинного угруповання, яке займалось незаконною торгівлею зброєю та боєприпасами, у т.ч. вивезеними з району проведення антитерористичної операції

СБУ, зброя, кримінал, торгівля зброєю


На Чернігівщині Служба безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією викрила та припинила діяльність злочинного угруповання, яке займалось незаконною торгівлею зброєю та боєприпасами, у т.ч. вивезеними з району проведення антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-служба СБУ в Чернігівській області
 
Зловмисники планували створити розгалужену мережу збуту вогнепальної зброї на території регіону та за його межами. З цією метою вони, використовуючи злочинні зв’язки у кримінальному середовищі, підшукували осіб, зацікавлених у придбанні зброї, а також забезпечували її тимчасове зберігання у власних помешканнях та господарчих будівлях.
Оперативники СБУ затримали трьох членів злочинної групи під час спроби збуту пістолета Макарова та близько 200 набоїв до нього.
 
В процесі здійснення оперативних заходів співробітниками спецслужби задокументовано продаж спільниками пістолета ІЖ-79 з глушником, переробленого під стрільбу бойовими набоями, та боєприпасами до нього.
 
Під час обшуків у помешканнях зловмисників було виявлено та вилучено близько 300 бойових патронів різних калібрів, шість магазинів до автомата Калашникова, деталі вогнепальної зброї, елемент динамічного захисту бронетехніки Контакт-5 та 250 грамів пластиду. Вилучена зброя та боєприпаси направленні для проведення експертиз.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України проводяться оперативно-слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до незаконного переміщення та збуту зброї.

Вирішується питання про оголошення ділкам про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

 
СБУ, зброя, кримінал, торгівля зброєю

СБУ, зброя, кримінал, торгівля зброєю

СБУ, зброя, кримінал, торгівля зброєю

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: