Завантаження ...
banner
banner

Львівське сміття в Ніжині приймати відмовились

29 червня на засіданні виконавчого комітету був зачитаний лист від Львівської міської ради з проханням дозволити вивіз та захоронення на ніжинському полігоні твердих побутових відходів зі Львова

Львівське сміття


29 червня на засіданні виконавчого комітету був зачитаний лист від Львівської міської ради з проханням дозволити вивіз та захоронення на ніжинському полігоні твердих побутових відходів зі Львова. 

У підтримку пропозиції від Львівського міського голови Андрія Садового щодо вирішення проблеми утилізації до Ніжинської міської ради звернулась й Всеукраїнська асоціація “Український екологічний альянс”. 
 
Як відомо, “сміттєва проблема” Львова постала в найбільш гострому своєму прояві, вона потребує негайного вирішення, аби не стати екологічною проблемою всієї України. 
 
Нагадаємо, 17 березня Андрій Садовий повідомив про розірвання договору з приватним полігоном ТПВ в Донецькій області. Це був останній полігон в Україні, який ще приймав сміття зі Львівської області.
 
З жовтня 2016 року зафіксовано 21 факт перевезення сміття з Львівської області в інші регіони країни й по ним відкрито 11 кримінальних справ. 
 
Про сміття зі Львова знають уже в світі. За даними львівської мерії, кількість невивезеного сміття в місті сягнула критичного рівня, оскільки навколишні полігони ТПВ відмовляються приймати львівські сміттєвози. За останні дні також все частішими стали перекриття вулиць мешканцями, які таким чином протестують проти невивезення сміття з-під їхніх будинків.

19 червня лідер парламентської фракції "Самопоміч" Олег Березюк оголосив, що починає голодування на знак протесту проти дій центральної влади та на підтримку жителів Львова, які страждають від сміттєвої блокади. 20 червня віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд слідом за Березюком почала голодування.

Колапс системи утилізації сміття у Львові стався після пожежі на сміттєзвалищі в селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області. 30 травня 2016 року приблизно о 15:30 на звалищі сталося обвалення сміття. Під завалами загинули троє пожежників та один комунальник. Пізніше влада Львова була змушена вивозити сміття на полігони до інших областей України, що викликало спротив як з боку місцевої влади, так і на державному рівні.
 
"8 місяців "сміттєвої" блокади міста. Ми використали всі варіанти для вивезення сміття на альтернативні тимчасові полігони на час будівництва нового сміттєпереробного комплексу. В останні 2 тижні повальна відмова приймати ТПВ зі Львова на всіх полігонах країни. Люди залякані та кажуть, що мають таку вказівку", - заявляв львівський міський голова Андрій Садовий.


Львівське сміття


Виконавчий комітет Ніжинської міської ради наголосив же на тому, що ніжинський полігон ще не готовий до захоронення та ввезення львівського сміття: нема ні відповідних ресурсів, ні можливостей, ні санітарних норм. 

“Поки не наведемо ладу в себе на полігоні, не зробимо все, що відповідає стандартам, про це не може бути й мови. Полігон наш не готовий до цього”, - заявив перший заступник міського голови Григорій Олійник. 

Юлія Солдатенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: