Завантаження ...
banner
banner

Двоколісний BMW перекинув вантажівку

Майже щодня на Чернігівщині трапляються ДТП за участю мототранспорту. Аналіз аварійності свідчить, що в половині випадків винуватцями є мотоциклісти. Остання ДТП була зафіксована 28 червня, коли зіткнулися вантажівка та мотоцикл

Аварія, ДТП, дорога


Майже щодня на Чернігівщині трапляються ДТП за участю мототранспорту. Аналіз аварійності свідчить, що в половині випадків винуватцями є мотоциклісти. Остання ДТП була зафіксована 28 червня, коли зіткнулися вантажівка та мотоцикл.

Зранку на трасі Київ-Чернігів-Нові Яриловичі в селі Вербичі Ріпкинського району водій вантажівки «JAC» почав повертати ліворуч і зіткнувся з важким мотоциклом «BMW», водій якого у цей час вирішив обігнати попутну автівку.
 
Внаслідок зіткнення мотоцикліст отримав травму хребта, забої верхніх та нижніх кінцівок.
 
Загалом цьогоріч на Чернігівщині вже зареєстровано 45 дорожньо-транспортних пригод за участю мототранспорту (мотоцикли, мопеди, моторолери). У результаті аварій 9 осіб загинули, ще 48 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Аварія, ДТП, дорога

Аналіз свідчить, що майже в половині ДТП за участю мотоциклів винні самі мотоциклісти.

Власники двоколісної техніки часто скаржаться на те, що інші учасники дорожнього руху їх не помічають або просто ігнорують. Така проблема дійсно є, але й мотоциклісти часто не дотримуються Правил дорожнього руху.

Небезпека дорожньо-транспортних пригод за участю мототранспорту полягає в тому, що мотоцикл, на відміну від автомобіля, в силу конструктивних особливостей має низьку пасивну безпеку. Тому навіть незначне зіткнення призводить до того, що водії і пасажири мотоциклів отримують серйозні травми.
 
Додаткові небезпечні фактори – водіння в нетверезому стані, брак досвіду, нехтування спеціальною захисною екіпіровкою.
 
Поліція Чернігівської області звертається до мотоциклістів із закликом чітко дотримуватися вимог Правил дорожнього руху.
 
Сідаючи за кермо мопеда чи мотоцикла, шоломом потрібно забезпечити як водія, так і пасажирів. Шолом зводить до мінімуму травматизм мотоциклістів, а нерідко саме він рятує життя, і про це слід повсякчас пам’ятати. Крім того, нагадуємо, що Правила дорожнього руху вимагають від мотоциклістів носіння шолома. За нехтування цією вимогою передбачений штраф (ст.121 КУпАП).

Пам’ятайте, що мотоцикл важче побачити в потоці транспорту і безпомилково визначити швидкість його руху. Не рекомендовано рухатися з вантажівкою або автобусом в одному ряду і маневрувати в щільному автомобільному потоці. Завжди пам’ятайте про безпечну дистанцію до транспортного засобу, що їде попереду, і дотримуйтесь її.

Аварія, ДТП, дорога
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: