Завантаження ...
banner

На Чернігівщині молодь активніше почала шукати роботу, але безробіття зростає

За даними вибіркового обстеження населення з питань економічної активності в І кварталі 2017 року економічно активними були 466,3 тис. жителів Чернігівської області


За даними вибіркового обстеження населення з питань економічної активності в І кварталі 2017 року економічно активними були 466,3 тис. жителів Чернігівської області.

Про це передає Високий Вал з посиланням на Головне управлінні статистики в області.

З них переважна більшість (88%) була зайнята економічною діяльністю, а решта – відповідно до методології Міжнародної організації  праці – класифікувалась як безробітні.
 
Кількість зайнятого населення області віком 15–70 років зросла порівняно з І кварталом минулого року майже на 2 тис. та становила в І кварталі 2017 року 410,3 тис. осіб.
 
Рівень зайнятості населення цього віку збільшився за рік з 53,4% до 54%. Проте він був дещо нижче загальнодержавного показника (55,2%).
 
Найвищій рівень зайнятості серед осіб віком 15–70 років зафіксовано в м. Києві (60,5%), найнижчий – у Волинській (48%) та в Тернопільській (49%) областях.
 
Не мали роботи (прибуткового зайняття) та при цьому активно її шукали, намагались організувати власну справу та були готові приступити до роботи, тобто відносилися до безробітних, 56 тис. жителів області в працездатному віці.
 
Рівень безробіття населення області цього віку (12,6%) перевищував аналогічний показник у цілому в Україні (10,5%).
 
Вищий, ніж на Чернігівщині, рівень безробіття населення працездатного віку спостерігався у Волинській, Донецькій, Кіровоградській, Луганській, Полтавській та Тернопільській областях.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: