Завантаження ...
banner
banner

Юлія Петренко може отримати звання "Заслужений діяч мистецтв України"

Ніжинській мисткині Юлії Петренко можуть присвоїти почесне звання “Заслужений діяч мистецтв України”. Про це стало відомо сьогодні, 6 липня, на засіданні виконавчого комітету

Юлія Петренко


Ніжинській мисткині Юлії Петренко можуть присвоїти почесне звання “Заслужений діяч мистецтв України”.

Про це стало відомо сьогодні, 6 липня, на засіданні виконавчого комітету, на якому члени виконкому підтримали клопотання від директора Ніжинського училища культури й мистецтв імені М. Заньковецької Володимира Дорохіна. 

Відзначимо, що Заслужений діяч мистецтв України  — державна нагорода України, почесне звання України, яке надається Президентом України відповідно до Закону України «Про державні нагороди України».
 
“Юлія Миколаївна - це надзвичайно потужний фахівець у своїй царині, майстерний викладач, педагог. Її творчі й педагогічні здобутки викликають повагу. Ця людина беззаперечно заслуговує, щоб отримати таке звання”, - наголосив міський голова Анатолій Лінник. Він також звернув увагу присутніх на ще одну ніжинську “перлину”, талановиту художницю Євгенію Липовецьку та рекомендував відзначити почесним званням і її.
 
Відмітимо, що за плечима Юлії Петренко - численні персональні виставки в Чернігові, Ніжині, Києві, Львові, Кишиневі, Житомирі, Москві. Загалом художниця взяла участь у двадцяти чотирьох виставках. Цього року мисткиня повезла свою мегаписанку до Києва, де з 8 по 23 квітня проходив Всеукраїнський фестиваль. Її великоднє яйце сягало майже метра заввишки та 60 сантиметрів у діаметрі.  
 
Серед мистецьких здобутків Юлії Петренко найвагомішими є такі:

1. Лауреат (диплом ІІ ступеня) Міжнародного конкурсу “Нове тисячоліття”. Канада, 2001.
 
2. Лауреат (диплом ІІІ ступеня) Всеукраїнського конкурсу “Юний дизайнер”. Київ, 2001.
 
3. Переможець Другого обласного ярмарку “Що може жінка?” в номінації “Майстри художніх промислів”. Чернігів, 2003.
 
4. Переможець (спеціальна премія) Всеукраїнського конкурсу-фестивалю дітей та молоді “Шевченко в моєму серці”, присвяченого 190-річчю з дня народження Тараса Шевченка. Київ, 2004.
 
5. Дипломант VІ обласного ярмарку «Що може жінка?» в номінації «Майстри художніх промислів». Чернігів, 2007.
 
6. Лауреат (ІІ місце) Міжнародного конкурсу «Russian art week». Асамблея Мистецтв. Номінація «Декоративно-прикладне мистецтво». Москва, 2007.
 
7. Переможець (І місце) Міжнародного конкурсу сучасного мистецтва «Ukrainian Art Week» («Український тиждень мистецтв») в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво». Київ, Спілка художників України, 2009.
 
8. ІІІ місце у Всеукраїнському молодіжному мистецькому пленері «Мальовнича Україна» м. Рівне 2011р.
 
9. Переможець (спеціальна відзнака у номінації «Лялька – персонаж казки») Всеукраїнського Фестивалю ляльок. м. Тернопіль, березень 2014 р.
 
Вона не тільки знаний художник, а й титулований викладач. Чи не останньою її перемогою є рекорд України, встановлений вихованкою Настею Майоровою: 100 пейзажів України на гарбузових зернятках.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: