Завантаження ...
banner

Прокуратура взялася за вчителів Вертіївської школи через травмування учня

У засобах масової інформації висвітлено інформацію про не надання медичної допомоги учню 5 класу Вертіївської ЗОШ 1-3 ступенів, який отримав травму на уроці фізкультури


У засобах масової інформації висвітлено інформацію про не надання медичної допомоги учню 5 класу Вертіївської ЗОШ 1-3 ступенів Ніжинського району, який 25.05.2017 отримав травму на уроці фізкультури. Дитину із діагнозом: постравматичний розрив селезінки та внутрішня кровотеча до лікарні доставлено батьками, де його було прооперовано.

Враховуючи, що дана подія набула суспільного резонансу, прокуратура області інформує про наступне.
 
Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання службових обов’язків працівниками школи щодо охорони здоров’я учня 5 класу, що спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього (ч. 2 ст.137 КК України).

Читайте також: У Вертіївці на уроці в фізрука-музиканта скалічилася дитина
 
Відомості про вчинення вказаного кримінального правопорушення 03.06.2017 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
 
Прокурором області досудове розслідування у кримінальному провадженні взято на контроль та подальше його здійснення доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в області.
 
Наразі у ході слідства з’ясовуються всі обставини отримання тілесних ушкоджень дитиною та стан виконання обов’язків щодо охорони здоров’я учня працівниками навчального закладу.
 
Водночас, до Чернігівської обласної державної адміністрації скеровано лист про забезпечення проведення належного службового розслідування за вказаним фактом та вжиття заходів до недопущення аналогічних випадків.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: