Завантаження ...
banner
banner

Присідає, прес качає. 22-річний Костянтин Мухомодєєв з Ніжина хоче до Книги рекордів Гіннеса

Торік за годину з руками за головою Костянтин Мухомодєєв присів 3020 разів і потрапив до Книги рекордів України

Костянтин Мухомодєєв


Торік за годину з руками за головою Костянтин Мухомодєєв присів 3020 разів і потрапив до Книги рекордів України. Крім власне присідань, потрібно було заплатити 13 тисяч гривень. Спонсор знайшовся.

Тепер хлопець мріє потрапити до всесвітньовідомої Книги рекордів Гіннеса. У ній фіксують досягнення людей, тварин, унікальні явища і т. д.

Читайте також: СТБ розповіли про Костянтина Мухомодєєва. Відео
Парубок збирається побити світовий рекорд із вправ на прес, який встановив аргентинець Гільєрмо Субнела. Той за годину качнув прес 5633 рази. Костянтин — на режимі й дієті, тренується тричі на добу. І вже робить 2,5 тисячі піднімань тулуба. Усе це у вільний час. Працює добу через три охоронцем в одному з київських готелів. До жовтня планує збільшити свій потенціал більш ніж удвічі.
 
П’ять років тому лікарі поставили йому діагноз «дифузна хвороба сполучних тканин». Тож тренування не лише для рекордів, а й для повноцінного життя.
 
Восени у США буде чемпіонат. На ньому він збирається показати, що може. Та на переліт і таке інше потрібні гроші. Чи ж знайдеться знову спонсор? Якщо Костя не полетить, заявку можна подати через Інтернет.
 
Увесь процес — від подачі до видачі сертифіката — безкоштовний. Проте якщо зазвичай заявку розглядають до 12 тижнів, то за 700 доларів її опрацюють за три робочі дні. За окрему плату можна викликати суддів, котрі зафіксують конкретний рекорд у будь-якій точці світу. Виклик судді — близько шести тисяч.

Окрім цього, майбутній рекордсмен зобов’язаний забезпечити представникам Книги проживання в готелі, харчування й перекладача. Оренда майданчика для встановлення рекорду — теж за рахунок рекордсмена.
 

Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №27 (1626), 6 липня 2017 року
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: