Завантаження ...
banner

Дірка не в паркані, а в голові!

Навіть після виграної громадськими активістами справи судові баталії довкола наземного переходу на Ніжинському залізничному вокзалі не вщухають

Дірка, вокзал, перехід


Навіть після виграної громадськими активістами справи судові баталії довкола наземного переходу на Ніжинському залізничному вокзалі не вщухають. Після того, як Ніжинський міськрайонний суд зобов’язав керівництво станції «Ніжин» відкрити для пасажирів наземний перехід, юристи «Укрзалізниці» подали апеляцію. А доки триває судова епопея, пасажири користуються «народним» переходом – діркою у паркані.

Більше трьох років минуло з часу закінчення масштабної реконструкції колій на Ніжинському залізничному вокзалі. Замість старої демонтованої платформи чернігівського напрямку збудували нову – низьку острівну, завдовжки 528 метрів та завширшки 7,4 метра. Окрім того, залізничники замінили рейки, насипали новий щебінь, встановили турнікети та навіси, поставили додаткові каси. Встигли навіть відремонтувати фасад будівлі.

Офіційною підставою для масштабних ремонтних робіт на станції слугувала підготовка до швидкісного руху поїздів. Через це навіть колії поклали по-новому. Дві магістралі зробили прямими, без стиків, обгородивши їх сіткою, а прохід через колії закрили для пасажирів. Відтак, аби потрапити на чернігівську платформу, пасажири змушені підніматися мостом, а швидкісних поїздів як не було, так і немає.

Наземний перехід обнесли парканом, працівники вокзалу ж відкривають його тільки людям з інвалідністю, решта змушені переходити мостом. Така незручність надзвичайно обурила активних пенсіонерів.
 
Активісти громадської організації «Ніжинські патріоти» подали позов до суду, у якому вимагали відкрити наземний перехід через колії 1– 4. Олександр Богдан є дитиною війни, членом громадських рад при Ніжинській міській та районній радах. Окрім пенсії, суттєвий заробіток чоловіку приносила вирощена на дачі продукція.
 
«Сотні людей похилого віку, таких, як я, мали дачі на Заячих Соснах. Ми там вирощували екологічно чисту продукцію, а восени в сумках та мішках привозили її електричкою в Ніжин, – розповідає пенсіонер. – Люди вивантажували сумки на зручній високій Чернігівській платформі та без проблем добиралися в місто. Це було великою допомогою в нашому нелегкому житті, – продовжує Олександр Богдан. – Після реконструкції таку можливість у нас відібрали. Не можу я з вантажем підійнятися на висоту понад 10 метрів. Із цієї причини багато моїх знайомих покинули дачі й перестали користуватись електричками».
 
Після трьох років судової тяганини та акцій протесту наприкінці червня Ніжинський міськрайонний суд таки ухвалив рішення на користь громади й зобов’язав ПАТ «Укрзалізниця» відкрити наземний перехід. Втім, юристи приватної компанії скористалися правом апеляції й оскаржили рішення суду першої інстанції. А доки «Укрзалізниця» відстоює право й надалі мордувати пасажирів станції «Ніжин», народ продовжує інтенсивно тягати свої торби та дітей через колії крізь дірку в паркані! І невідомо, що небезпечніше – перехід через колії в несанкціонованому місці чи смерть на вокзальному мосту від серцевого нападу. Поза сумнівом, у когось дірка не лише в паркані, а й у голові!
 
Віталій Назаренко, тижневик «Чернігівщина» №28 (637), 13 липня 2017 року
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: