Завантаження ...
banner
banner

За одну телефонну розмову аферист видурив у ніжинця 49 тисяч гривень

Поліція Чернігівщині регулярно інформує громадян про активність телефонних шахраїв, але жителі області все одно потрапляють на гачок пройдисвітів

Аферист, телефонні шахраї


Поліція Чернігівщині регулярно інформує громадян про активність телефонних шахраїв, але жителі області все одно потрапляють на гачок пройдисвітів, добровільно повідомляючи їм реквізити банківських карток та власноруч переводячи гроші на їхні рахунки.

Так, 12 липня до Ніжинського відділу поліції звернувся 37-річний громадянин, який через власну необачність втратив 49 тисяч гривень. Йому подзвонили невідомі та представилися співробітниками банку. За класичною схемою шахраї по ту сторону телефонного дроту запевняли чоловіка, що в нього якісь проблеми з рахунком.
 
Для налагодження нормальної роботи банківського рахунку чоловіку начебто потрібно було лише повідомити реквізити картки телефоном. Клієнт одного з державних банків слухняно виконав прохання співрозмовника, а потім виявив, що з рахунку зникла велика сума грошей.

На цьому спілкування з псевдопродавцем закінчилося, адже шахраї насправді ніколи нічого не продають. Єдиний їх товар – життєвий урок, який часом коштує дуже дорого.
 
Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) – карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.
 
Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації поліції Чернігівщини
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: