Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині обговорювали стратегії розвитку міста

13 липня у великій залі міськвиконкому відбувся Форум місцевого розвитку за підтримки проекту ЄС ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду"


13 липня у великій залі міськвиконкому відбувся Форум місцевого розвитку за підтримки проекту ЄС ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

Зібралися обговорити статегічний розвиток міста міський голова Анатолій Лінник, його заступник Сергій Дзюба, координатор Проекту МРГ в Чернігівській області Ніна Подколзіна, начальник відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури Ніжинської міської ради Денис Ворона, головний спеціаліст сектору з питань інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності Віра Топіха, керівники управлінь ЖКГ, економіки, фінансів, освіти, культури та представники ОСББ, а також представники районної ради. 

У травні 2017 року Ніжин було відібрано до річного курсу з розробки стратегії розвитку територіальних громад від Асоціації міст України, що проходить в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС), який реалізується спільно з Агенством США з міжнародного розвитку (USAID).



Протягом року робоча група разом із експертами USAID буде залучена до розробки стратегії розвитку громади. Стратегія розвитку як документ стане основою для всіх управлінських рішень, що стосуватиметься громади Ніжина. Також наявність стратегічного плану забезпечить умови доступу до залучення коштів позабюджетного фінансування на проекти її розвитку. 

На форумі презентувалися й досягнення громад – партнерів Проекту: ОСББ «Добробут», ОСББ «Синяківське», ОСББ «Ніжинець», і приклади впровадження мікропроектів з інноваційного врядування. «Те, що було на етапі роз’яснення і знайомства з Проектом, - не порівняти із сьогоднішнім днем. Так, було важко. Але це все досвід! І сьогодні це вже інша громада: згуртована і дружна, яка відчула, що в неї є сили й наснага на нові ідеї», - підсумувала Ніна Подколзіна.





















Ніжинська міська газета "Вісті"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: