Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині хочуть зробити крематорій для тварин

У Ніжині задумуються над створенням крематорію для тварин. 13 липня на засіданні виконавчого комітету заступник міського голови Григорій Олійник повідомив про те, що в Ніжині є серйозні проблеми щодо захоронення, ліквідації рештків тварин на території міста

Крематорій для тварин, ВЕСАНЗ


У Ніжині задумуються над створенням крематорію для тварин. 

13 липня на засіданні виконавчого комітету заступник міського голови Григорій Олійник повідомив про те, що в Ніжині є серйозні проблеми щодо захоронення, ліквідації рештків тварин на території міста. 
 
Відповідно до чинного законодавства, захоронення тварин повинно відбуватися на спеціальних місцях, що мають дозвільну документацію. Були направлені звернення до тих, хто має відповідне кладовище хоча б на території району, однак результати, за словами Григорія Олійника, є невтішними: погодження на це ніхто не давав, оскільки є деякі проблеми з оформленням даних захоронень. 
 
Григорій Миколайович наголосив на тому, що придбання крематорію коштуватиме Ніжину більше 200 тисяч гривень, а таких коштів у міському бюджеті зараз немає. Проте заступник міського голови зауважив, що над придбанням та розташуванням крематорію варто задуматись, адже він потрібен не тільки для комунальних підприємств, а й загалом для ніжинців. Без таких заходів, за його словами, неможливо організувати комфортне життя в Ніжині. 
 
На засіданні виконкому також був зачитаний лист від ТОВ “ВЕСАНЗ” (село Кропивне) щодо надання дозволу на заключення договорів про надання послуг з КП “ВУКГ”, у якому дирекція підприємства просила дозволити їм утилізувати побутові відходи тваринного походження, об’єм яких не перевищуватиме 700 кг в місяць на ніжинському полігоні. 
 
До слова, ТОВ “ВЕСАНЗ” займається переробкою рештків тварин на території України.

Лист відправили на доопрацювання, однак планують в майбутньому провести переговори з даним підприємством. 

Юлія Солдатенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: