Завантаження ...
banner
banner

Де ніжинцю знайти роботу: топ-5 популярних чернігівських вакансій

Знайти роботу зараз непросто і в нас у Ніжині, і у Чернігові, і в Україні загалом. Зазвичай тенденція одна: молодих не беруть, бо вони не мають досвіду, а тих, хто з досвідом, не беруть, бо застарі й не мають сил плідно працювати

Робота, вакансії


Знайти роботу зараз непросто і в нас у Ніжині, і у Чернігові, і в Україні загалом. Зазвичай тенденція одна: молодих не беруть, бо вони не мають досвіду, а тих, хто з досвідом, не беруть, бо застарі й не мають сил плідно працювати. До того ж наша Чернігівщина вважається доволі депресивним регіоном у плані роботи. 

Але чи все так погано і чи дійсно в наших північних районах немає роботи − ми вивчали за допомогою сайту оголошень OBYAVA.ua. Це наша, чернігівська обласна найбільша і найпопулярніша дошка оголошень. I розділ «Робота» тут один із основних і найвідвідуваніших розділів сайта. Зараз по Чернігівщині тут розміщено близько 900 вакансій.
 
Коли заходиш в інтернеті на сайти, які пропонують роботу, в очі відразу впадає величезна кількість пропозицій роботи в Польщі. Так, у Польщі попит на наших спеціалістів і трудівників чималий. Самі поляки масово їдуть на заробітки у більш багаті європейскі країни − Німеччину, Англію. А брак трудових кадрів компенсують за рахунок українців. Тож і наші поліщуки й сіверяни все частіше звертають увагу на закордонні пропозиції.
 
Але чимало тут гарячих вакансій і від чернігівських підприємств. Якщо скласти умовний список із п’яти найпопулярніших професій, які затребувані работодавцями, то він виглядатиме так.
 
Найбільше пропозицій − для менеджерів і спеціалістів у сфері інтернет-маркетингу та різних інтернет-проектах. Попит на таких фахівців великий, зарплати зазвичай від 5−6 тис. грн. Тому якщо ваші діти обрали такий інформаційно-технологічний фах, то шансів, що по закінченні ВНЗ вони будуть із роботою, достатньо багато. 


Робота, вакансії


На друге місце за популярністю вийшли пропозиції робочих, виробничих спеціальностей (більше 80 вакансій). Як не крути, а якісні кваліфіковані слюсарі, токарі, зварювальникі, столяри, швеї потрібні в будь-які часи. I гарних спеціалістів, які вміють працювати руками, завжди не вистачає.

Також чернігівські підприємства активно шукають водіїв і робітників транспортної галузі. На «Об’яві» зараз більше 60 пропозицій на цю тематику. I це третя за чисельністю група вакансій. Так що зверніть увагу – можливо, якийсь ваш родич знайде роботу за кермом.
 
Четверте місце – за торговою сферою: продавці, касири, робітники складу і так далі. Торгові спеціальності також популярні, таких вакансій на сайті наразі більше 45.
 
I закривають п’ятірку найзатребуваніших чернігівських вакансій професії сфери послуг − офіціанти, кухарі, перукарі, прибиральниці тощо.
 
Тож хто говорить, що роботи немає? Напевно, той, хто не шукає. Пропозиції є, і їх дійсно чимало. Можна на «Об’яві» і своє резюме залишити, роботодавці також їх переглядають у пошуках підходящих кадрів. I хай кожен знайде собі роботу за фахом і на справедливу зарплатню. Хоч не в Ніжині, то в Чернігові чи іншому районі.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: