Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині шукають майстра, що допоможе створити модель шлюпу, яким керував Юрій Лисянський

У Музеї рідкісної книги НДУ імені М.Гоголя ведуться роботи зі створення експозиції, що буде присвячена видатному українському мореплавцю, кругосвітньому мандрівнику, географу та відкривачу невідомих земель Юрію Лисянському

Юрій Лисянський, шлюп, модель


У Музеї рідкісної книги НДУ імені М.Гоголя ведуться роботи зі створення експозиції, що буде присвячена видатному українському мореплавцю, кругосвітньому мандрівнику, географу та відкривачу невідомих земель Юрію Лисянському (1773-1837).

Для цього шукають майстра (або майстрів), які б погодилися допомогти виготовити модель шлюпу "Нева", яким командував Юрій Федорович під час навколосвітньої подорожі. 

Це повідомляє Бібліотека імені М Лавровського НДУ імені М. Гоголя.

"Відразу хочемо зауважити, що ми - бюджетна неприбуткова установа, отже проект буде майже волонтерським. Звичайно, ми будемо шукати спонсора та кошти на виготовлення такої моделі та відшкодування праці майстра, але на "захмарні" фінансові ресурси нам розраховувати не випадає. На жаль, у нас в Ніжині немає фахівця з судномоделювання, і ніхто не взявся за цю фахову та кропітку роботу.
 
Будемо вдячні, якщо на наш заклик відгукнеться майстер або любитель-судномоделіст, який хоче допомогти нам у такій важливій справі - поверненні на батьківщину видатного мореплавця Юрія Лисянського та створенні в Ніжині музейної експозиції, присвяченої його пам'яті", - йдеться в повідомленні. 

Юрій Лисянський, шлюп, модель

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: