Завантаження ...
banner
banner

Обізнаний – значить озброєний: у Ніжині говорили про підготовку до опалювального сезону

Сьогодні, 19 липня, у стінах міськвиконкому говорили про підготовку області до опалювального сезону 2017-2018 року

Нарада, опалювальний сезон


Сьогодні, 19 липня, у стінах міськвиконкому говорили про підготовку області до опалювального сезону 2017-2018 року. Не оминули поза увагою проблемні питання, що стосувалися заборгованості державного бюджету України по пільгах та субсидіях для населення, відшкодування підприємствам житлово-комунального господарства різниці в тарифах. 

Участь у нараді взяв заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк, заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко, народний депутат України Олександр Кодола.
 
Проведення такого обговорення було спричинене гірким минулорічним досвідом: торік у Ніжині опалювальний сезон розпочався із чималим запізненням через проблему газопостачання, яка полягала в наявному борзі ТОВ «НіжинТеплоМережі» перед Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України». 
 
Щоправда, дебіторської заборгованості по міському та обласному бюджету не було, основний відсоток становило погашення різниці в тарифах державою та заборгованість населення міста.


Нарада, опалювальний сезон


На початку загальнообласної наради Олександр Кодола наголосив на тому, що завдання влади зробити початок опалювального сезону непомітним для споживачів, аби жодна ніжинська чи чернігівська родина й соціальний заклад не турбувалися, чи вчасно надійде тепло до їх осель. 

Важливим кроком у вирішенні питань Едуард Кругляк назвав прийняття закону про житлово-комунальні відносини: «Цей закон досить довго готувався. У другому читанні він був відправлений на доопрацювання. У ньому розписані відносини між суб’єктами, різні форми договорів. Що стосується в цілому підготовки до зими, - я скажу відверто, - до зими країну готують місцеві органи влади за рахунок місцевих бюджетів. Державних програм немає. Минулий 2016 рік ми закінчили в мінус шість мільярдів гривень.”
 
В.о. директора Департаменту ЖКГ та ПЕК Чернігівської ОДА Лідія Борсук повідомила, що до осінньо-зимового періоду в області комплексно підготовлено 2 тисячі 853 житлових будинки. У середньому по житловому господарству рівень готовності складає трохи більше 52 %. 


Нарада, опалювальний сезон


За її словами, особливу увагу при підготовці до опалювального сезону потрібно звернути на перевірку димовентиляційних каналів та складання всіх відповідних актів, здійснення моніторингу технічного стану всіх джерел і систем життєзабезпечення, проведення вчасної перевірки засобів й обліку споживання води та теплової енергії, забезпечення всіх працюючих об'єктів соціальної сфери резервними джерелами енергопостачання, виконання підприємствами ЖКГ робіт з промивки трубопроводів, гідравлічних випробовувань теплових мереж та внутрішньобудинкових систем опалення, підготовку спеціалізованої техніки для прибирання снігу та посипання вулиць спеціальними сумішами проти ожеледиці, своєчасне встановлення прозорих, економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги. 

Міський голова Анатолій Лінник надав інформацію про готовність комунальних підприємств Ніжина до опалювального періоду 2017-2018 років. Так, на 17 липня планова готовність складає 50 %. Станом на 15 липня підготовлено 6 котелень, що складає 46 %. Виконаний поточний та капітальний ремонт котлів, ревізія насосного обладнання, проведено обслуговування та ремонт електрообладнання. Капітальному ремонту підлягають 1, 85 км теплових мереж. Гідравлічне випробовування теплових мереж виконано на 70 %. Загальний рівень підготовки до опалювального періоду, за його словами, складає 45 %. 
 
Станом на 15 липня із 305 житлових будинків приладами обліку теплової енергії забезпечено 290, що складає 96 %. 


Нарада, опалювальний сезон


Насамкінець міністр регіонального розвитку України Едуард Кругляк відмітив, що Чернігівська область по всім показникам є однією з кращих завдяки співпраці обласної адміністрації та місцевої влади й висловив сподівання, що так продовжуватиметься й надалі.

Після ґрунтовної бесіди учасники робочої наради планували відвідати об'єкти житлово-комунального господарства Ніжина. Тож сподіваємося, що опалювальний сезон у Ніжині, як і по всій Чернігівщині, розпочнеться вчасно та якісно.


Нарада, опалювальний сезон

Нарада, опалювальний сезон

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: