Завантаження ...
banner
banner

Моторошне ДТП: на Чернігівщині неповнолітній влетів в автобус

21 липня близько 02:40 в місті Городня 15-річний водій, рухаючись по вулиці 1-го Травня, керуючи мотоциклом «ІЖ Планета 4» без увімкнених світлом фар, не впорався з керуванням та скоїв лобове зіткнення з автобусом «SETRA S215HD»

ДТП, мотоцикл, неповнолітній


21 липня близько 02:40 в місті Городня 15-річний водій, рухаючись по вулиці 1-го Травня, керуючи мотоциклом «ІЖ Планета 4» без увімкнених світлом фар, не впорався з керуванням та скоїв лобове зіткнення з автобусом «SETRA S215HD» під керуванням 58-річного жителя Республіки Молдова, який рухався в зустрічному напрямку. 

Унаслідок зіткнення транспортних засобів, неповнолітній водій мотоцикла отримав тяжкі тілесні ушкодження, госпіталізований до реанімаційного відділення Городнянської районної лікарні.

З початку літа на території області сталося 3 дорожньо-транспортні пригоди за участю неповнолітніх мотоциклістів. У даних пригодах 1 дитина загинула, ще 1 травмована.
 
Правоохоронці звертаються до батьків. Пам’ятайте: мотоцикл – не іграшка! Перш ніж купувати дітям таку небезпечну «забавку», добре подумайте про наслідки! 
 
До того ж, не всі, мабуть, знають, що керувати мотоциклом, мопедом чи скутером можна лише з 16-річного віку і тільки після отримання посвідчення водія відповідної категорії. Для мотоциклістів - це категорія А. Для водіїв мопедів та моторолерів чи інших «двохколісних» з об’ємом двигуна до 50 куб. см. або ж електродвигуном до 4 кВТ – категорія А1. Аби отримати «права», необхідно пройти курси в автошколі, а після цього - скласти іспит.
 
Окрім цього, мотоцикл, мопед чи скутер повинен обов’язково бути зареєстрованим та мати номерний знак. Тож, аби вберегти сина чи доньку від небезпеки, неодмінно поцікавтеся, чим займається ваша дитина, яким розвагам віддає перевагу. Поясніть, що поїздки на мотоциклі чи скутері завжди пов’язані із чималим ризиком, особливо, якщо за кермом – зовсім юний, ще недосвідчений водій.

Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: