Завантаження ...
banner

Прилучанин за годину зґвалтував одну жінку та пограбував іншу

Прилуцька поліція «по гарячих слідах» затримала чоловіка, який у вечірній час в місцевому парку зґвалтував свою неповнолітню знайому, а через годину відібрав мобільний телефон у співмешканки


Прилуцька поліція «по гарячих слідах» затримала чоловіка, який у вечірній час в місцевому парку зґвалтував свою неповнолітню знайому, а через годину відібрав мобільний телефон у співмешканки.

Ввечері 9 серпня до прилуцької поліції звернулася неповнолітня дівчина із заявою про зґвалтування. Як пояснила потерпіла, у центрі міста вона зустріла знайомого, з яким їй було йти по дорозі. Але у місцевому парку той почав чіплятися до дівчини.
 
16-річна прилучанка усіляко намагалася пояснити знайомому, що не має намірів вступати з ним у статевий контакт. Втім, удвічі дорослішого чоловіка така відповідь не влаштувала і він застосував до потерпілої силу. Дівчина намагалася втекти від зловмисника, але він все одно наздогнав її та довершив свою справу.
 
Провівши оперативно-розшукові заходи, співробітники кримінальної поліції Прилуцького відділу поліції встановили місцеперебування підозрюваного та затримали його. Тоді ж правоохоронцям стало відомо, що за годину після зґвалтування юної прилучанки підозрюваний скоїв ще один злочин: пограбував свою співмешканку, заволодівши її мобільним телефоном.
 
Підозрюваний — місцевий 35-річний безробітний, який уже мав проблеми із законом — зізнався у скоєному та дав правдиві свідчення. Наразі зловмисник затриманий у порядку ст. 208 КПК України.
 
Інформація за першим фактом внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 152 Кримінального кодексу України — зґвалтування, вчинене щодо малолітньої — карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.
 
За другим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 186 Кримінального кодексу України — грабіж. Такі дії караються штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до чотирьох років.
 
Триває досудове розслідування.

cntime.cn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: