Завантаження ...
banner

Різьбяр Сергій Святний з Ніжина відзначився у Білорусі

Національна спілка майстрів народного мистецтва України організувала поїздку на щорічний Традиційний слов′янський базар у м.Вітебськ. Куратором виступала Оксана Білоус, заслужений майстер України


Національна спілка майстрів народного мистецтва України організувала поїздку на щорічний Традиційний слов′янський базар у місті Вітебськ. 

Вже 26-й рік поспіль на заході проводять конкурси традиційного народного мистецтва де майстри із Білорусії, Росії, Литви, України та інших слов'янських країн демонструють свою майстерність у різьбленні, кераміці, лозоплетінні, вишивці, ткацтві та багато чому іншому.
 
Кожного року на Традиційному слов′янському базарі проводиться конкурс на визначення кращої роботи. І якщо у 2015 році змагання проходило між майстрами різних ремесел, то у 2016 та 2017 році організаторами було вирішено проводити конкурс серед майстрів одного ремесла, але у різних номінаціях (напрямках). Цього року – це було різьблення по дереву.

Наше місто, та Україну вцілому, представляв член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Сергій Святний, який здобув Диплом лауреата ІІІ ступеня у номінації «Різьблення традиційних народних дерев'яних іграшок». Перемогла рухлива іграшка-жук.

Сама ідея такої іграшки виникла ще років 10 тому. Конкурс передбачає виготовлення твору безпосередньо на місці, можна було брати з собою лише заготовкі та деталі. Всього приймало участь 40 майстрів, тому конкурс був справедливий…і під дощем…», - ділиться своїми враженнями Сергій Святний.

А ми додамо, що це вже друга дипломована робота нашого ніжинського  майстра, яка зберігається у Вітебську, а нещодавно Сергій Олексійович ще й отримав іменне запрошення на ІІІ-й Міжнародний Фестиваль української культури в Барселоні «UkrainaFest», то ж скоро Ніжин прозвучить і у Королівстві Іспанія. 

Відділ інформаційно-аналітиної роботи 
та комунікацій з громадськістю
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: