Завантаження ...
banner

Життя після пожежі: що робиться ніжинцями для родини Хондогогих?

Нещодавно ТСН випустила три сюжети про ніжинську багатодітну родину Хондогогих, що постраждала внаслідок пожежі на вулиці Мирній

Хондогогі, пожежа, багатодітна родина, Мирна


Нещодавно ТСН випустила три сюжети про ніжинську багатодітну родину Хондогогих, що постраждала внаслідок пожежі на вулиці Мирній. Будинок спалили діти Сергія – поки він шив черевики в майстерні, троє середніх синів потайки курили на горищі. Навчилися цьому в інтернаті, куди потрапили після розлучення батьків – два роки тому вшосте вагітна їхня мама пішла з родини.

Сергій Хондогогий сподівається відновити свій будинок, адже зостався на згарищі з п’ятьма дітьми. 
 
При перегляді перших двох сюжетів у глядачів могли скластися враження, що голова великої родини залишився наодинці зі своєю бідою та всі від нього відвернулися. На цьому сьогодні, 17 серпня, на засіданні виконавчого комітету звернув увагу присутніх заступник міського голови Ігор Алєксєєнко. 

Читайте також: Самотній батько п’ятьох дітей з Ніжина нарешті отримав підтримку чиновників після нищівної пожежі
 
Він підкреслив, що міською владою та й загалом ніжинцями багато що робиться в підтримку згаданої багатодітної сім'ї. 
 
На сьогоднішній день за кошти брата та сусідів Сергія Хондогого відновлений дах пошкодженої будівлі. Із міського бюджету була виділена матеріальна допомога в розмірі 10 тисяч гривень. ДКП “Комунальний ринок” зібрав суму в розмірі 14 тисяч гривень. 
 
Міська влада звернулась до обласної державної адміністрації, завдяки чому було вирішено питання про виділення твердопаливного котла, який обіцяють встановити до початку опалювального сезону. Його вартість, за словами Ігоря Алєксєєнка, перевищує 10 тисяч гривень. 
 
Через службу в справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради діти підготовлені до школи на суму в розмірі 4,5 тисяч грн. Були виділені кошти на закупівлю рюкзаків та канцтоварів, їх пообіцяли вручити родині напередодні 1 вересня. 


Хондогогі, пожежа, багатодітна родина, Мирна


Сім'я Хондогогих також забезпечена необхідним одягом, взуттям, новою постільною білизною. Сусіди родини зібрали додатково 8 тисяч грн. У свою чергу школа, де вчаться Хондогогі, зібрала кошти в розмірі 2, 5 тисяч грн. Електроенергія будинку внутрішньої мережі відновлена безкоштовно за участю міських комунальних служб. 

Заступник міського голови також повідомив, що діти на даний момент оздоровлюються за кошти міського бюджету в санаторіях. 13-річний Богдан перебуває в Центрі соціальної реабілітації дітей. 
 
Дякуючи сюжетам ТСН, на картковий рахунок батька від небайдужих українців станом на вчорашній день надійшло близько 30 тисяч гривень матеріальної допомоги. Родині було запропоновано житло в Ніжинському районі (село Кунашівка), будинок у Херсонській та Закарпатській областях. Від одного благодійника навіть надійшла пропозиція прийняти машину будматеріалів, проте з невідомої причини, за словами Ігоря Алєксєєнка, Сергій Хондогогий від неї відмовився. 
 
На адресу ТСН надходять дзвінки з-за океану з пропозиціями матеральної допомоги. 
 
Заступник міського голови запевнив, що родину ніхто розлучати та відбирати в Сергія не збирається, навпаки - усе роблять для того, аби зберегти її. За його словами, 13-річний Богдан за бажанням може перебувати в себе на подвір'ї та спілкуватися з батьком. Перебування дітей та контроль за будинком, за попередньою інформацією, зараз на щоденному контролі в міської влади. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: