Завантаження ...
banner

Відбулось засідання комісії міської ради із соціально-гуманітарних питань

17 серпня в малому залі відбулося засідання постійної комісії міської ради із соціально-гуманітарних питань. На засіданні були розглянуті проекти рішень, заяви та звернення

17 серпня в малому залі відбулося засідання постійної комісії міської ради із соціально-гуманітарних питань. 

На засіданні були розглянуті проекти рішень, заяви та звернення.
 
Начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю Пальоха Віталіна подала до розгляду членів комісії проект рішення по внесенню змін до Положення про громадський бюджет міста Ніжина. Якщо міська рада підтримає запропоновані зміни, - прийом проектів громадського бюджету буде проходити у вересні (а не в травні-червні), їх аналіз – у жовтні (а не в липні-серпні), промо авторів у листопаді, а голосування – у грудні місяці. «Проект рішення міської ради із переліком проектів громадського бюджету, які перемогли у голосуванні будуть подаватися відразу після затвердження бюджету міста на наступний рік, а тому  головні розпорядники коштів зможуть приступити до їх реалізації вже із січня – лютого місяця. Таким чином, загальний термін реалізації проектів збільшується із двох місяців до десяти», - пояснила автор проекту.
 
В ході обговорення членами комісії було вирішено рекомендувати вище зазначений проект рішення до затвердження на черговому пленарному засіданні зі змінами:
 
- Збільшити термін прийому проектів громадського бюджету до двох місяців (протягом вересня – жовтня місяця);
 
- У разі залишку коштів,  після затвердження проектів-переможців, - передбачити другий етап прийому проектів та повторення відповідної процедури.


 У «Різному» депутатами був розглянутий лист від постійної комісії міської з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО Чернігівської обласної ради з рекомендаціями про підтримку Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. 

У рекомендаціях йдеться про те, що станом на 1 квітня 2017 року в Чернігівській області працюють 12 організацій Товариства Червоного Хреста. з них: 1 обласна, 9 районних, 2 міські. В інших 11 районних організаціях, - відсутні керівники. В Бобровицькому, Носівському, Ріпкинському районах затверджені програми розвитку діяльності організації Товариства Червоного Хреста, якими передбачено фінансову підтримку за рахунок районних бюджетів. У зв’язку з цим, постійна комісія обласної ради звертається до голів районних рад, голів районних державних адміністрацій, міських голів міста Ніжина, Новгород-Сіверського, Прилуки, Чернігова з рекомендаціями:
 
- Доручити виконавчим апаратам районних рад, апаратам районних державних адміністрацій, виконавчим органам зазначених рад сприяти формуванню позитивної громадської думки щодо діяльності Червоного Хреста України та залученню населення області до членства в організаціях;
 
- Розглянути питання щодо прийняття програм розвитку діяльності районних та міських організацій Товариства Червоного Хреста, якими передбачити їх фінансову підтримку за рахунок місцевих бюджетів.
 


Депутати міської ради підтримали таку пропозицію та доручили голові ТОВ «Червоний Хрест» Саєнко Наталії Володимирівні підготувати програму розвитку діяльності міської організацій Товариства Червоного Хреста та розробити кошторис витрат. 

Про виконання доручення доповісти на черговому засіданні постійної комісії міської ради з соціально-гуманітарних питань.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи
та комунікацій з громадськістю
виконавчого комітету Ніжинської міської ради
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: