Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський ремонтний завод розпочав процедуру санації через 8 мільйонів гривень боргу

Ніжинський ремонтний завод інженерної техніки через борги перед працівниками, бюджетом та кредиторами, загальною сумою близько 8 мільйонів гривень, розпочало процедуру санації

Ніжинський ремонтний завод, борги, санація,


Причиною боргів керівники підприємства називають відсутність замовлень від Міністерства оборони.

ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерної техніки», що входить до складу ДК «Укроборонпром», через борги перед працівниками, бюджетом та кредиторами, загальною сумою близько 8 мільйонів гривень, розпочало процедуру санації.

Про це повідомляє прес-служба “Укроборонпрому”.

Санація — це система фінансово-економічних, виробничо-технічних, організаційно-правових та соціальних заходів, спрямованих на досягнення чи відновлення платоспроможності, ліквідності, прибутковості та конкурентоспроможності підприємства-боржника в довгостроковому періоді. Інакше кажучи, це сукупність усіх можливих заходів, які спроможні привести підприємство до фінансового оздоровлення.

«У 2016 році в процесі судової санації, згідно з її планом, затвердженим органом управління підприємством та комітетом кредиторів, на Ніжинському ремонтному заводі були відчужені та реалізовані низка об’єктів та деяке майно. Наголошую, що всі ці активи не використовувались у виробництві понад 15 років та вже не мали ніяких перспектив. Стратегічні об’єкти та майно, а це, наприклад, головні цехи та технічне обладнання, що дали б змогу хоч зараз розпочати необхідні для МОУ роботи по ремонту та відновленню техніки, належать підприємству», – повідомив виконувач обов’язки директора заводу Сергій Приходько.

Він також зазначив, що головний виробничий корпус заводу, площею 15 525 квадратних метрів, використовується в поточній господарській діяльності та не передбачений для реалізації в процедурі санації. Майно, що забезпечує виробничу діяльність підприємства, не відчужене, а отже підприємство має все необхідне для виконання ремонтних робіт різної складності інженерної техніки.


Ніжинський ремонтний завод, борги, санація,


У повідомленні наголошується, що під час проведення тендерних закупівель тендерний комітет Міноборони не надає перевагу профільним підприємствам, які мають обладнання та трудовий потенціал для якісного проведення ремонту військової техніки різної складності.

Згідно з повідомленням, останнє замовлення від Міністерства оборони України (МОУ) Ніжинський ремонтний завод отримував у 2014 році. Тоді було підписано два договори. За ними підприємство виконало ремонт інженерної техніки, проте кошти від МОУ так і не отримало в повному обсязі, у зв’язку з чим підприємство було вимушено звертатися до суду для стягнення коштів у примусовому порядку.

В “Укроборонпромі” заявляють, що всі інші тендери на ремонт та відновлення інженерної техніки вигравало приватне підприємство, що не має жодних виробничих площ, матеріальних запасів, цехів та об’єктів, які б забезпечували виконання договору з капітального ремонту.

«Народні депутати, ЗМІ та громадськість завжди може звернутись до Концерну та буди в курсі реального стану справ в найбільшому оборонно-промисловому об’єднанні країни. Ми працюємо відкрито та прозоро» – зазначили в прес-службі «Укроборонпрому».


Ніжинський ремонтний завод, борги, санація,


Відзначимо, за результатами перевірок на ДК «Укроборонпром» були виявлені факти фінансових порушень та неефективного управління ресурсами на сотні мільйонів гривень.

У листі Державної аудиторської служби на адресу Мінекономрозвитку зазначається, що впродовж 2014-2016 років у плановому порядку були проведені державні фінансові аудити та ревізії діяльності дванадцяти підприємств-учасників ДК «Укроборонпром».
 
За результатами перевірок виявлені факти фінансових порушень та неефективного управління ресурсами на 557,8 млн гривень.

mind.kiev.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: