Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські туристи вирушили в подорож Карпатами

Фото.
У поході Карпатськими хребтами Мармароси та Чорногора побували учасники третьої зміни наметового містечка Центру туризму й краєзнавства Управління освіти Ніжинської міської ради та учнівська молодь, випускники Центру

Карпати, туристи, Центр туризму й краєзнавства учнівської молоді


У поході Карпатськими хребтами Мармароси та Чорногора побували учасники третьої зміни наметового містечка Центру туризму й краєзнавства Управління освіти Ніжинської міської ради та учнівська молодь, випускники Центру. 

Шлях, протяжністю майже 100 кілометрів, почався на прикордонній заставі закарпатського села Ділове, де знаходиться географічний центр Європи, визначений таким ще за часів Австро-Угорщини. Мармароський хребет пролягає на кордоні з Румунією, і першу половину подорожі ми вимірювали за прикордонними стовпчиками та щоденно доповідали про місцезнаходження групи на заставу. 

Першим випробуванням на маршруті став радіальний, тобто без рюкзаків, вихід до найвищого в Карпатах Ялинського водоспаду. Того дня ми думали, що це найважчий відрізок шляху… Попереду було сходження на вершину Піп Іван Мармароський (1938 м) та в кінці маршруту - на вершину Піп Іван Чорногорський (2020,5 м), що трохи нижчий за Говерлу, але набагато складніший для сходження з боку Мармарос. Між цими основними вершинами маршруту були ще вершини та полонини Струнга, Бендряска, Межипоток, Міка-Маре, Стіг, Радул, Щівник, Дземброня, Бребенескул, озеро Несамовите.


Похід став серйозним іспитом для його учасників, яким довелося проходити понад 20 кілометрів за день під пекучим сонцем та подекуди під дощем, нести важкі рюкзаки та ще й запас води на деяких відрізках, долати стрімкі підйоми та важкі спуски. А нагородою за ці випробування стала можливість помилуватися чудовими гірськими пейзажами, скуштувати найсмачнішу воду з прозорих струмків, відчути радість спілкування з товаришами й перемогу над собою - адже всі учасники походу витримати труднощі маршруту.

На фото: на Ялинському водоспаді; кам’янисті стежки; із розумним виглядом дивимося в карту; смачна вода струмків; на кордоні України та Румунії; вершина Піп Іван Мармаросський; «Карпатське таксі»; стовпчики на колишньому кордоні Польщі та Словаччини; вершина Піп Іван Чорногорський; залишки обсерваторії «Білий Слон»; славнозвісне озеро Несамовите.































































Ігор Гребенніков

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: