Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські ракетомоделісти завоювали комплект медалей на Чемпіонаті Європі

Фото.
З 19 по 25 серпня у місті Влоцла́век (Польща) відбувся Чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту, у якому взяло участь близько 200 спортсменів з 17 країн

Ракетомоделісти, Чемпіонат Європи


З 19 по 25 серпня у місті Влоцла́век (Польща) відбувся Чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту, у якому взяло участь близько 200 спортсменів з 17 країн. 

Чемпіонат проходив у двох вікових категоріях: юнаки (до 18 років включно) та дорослі. 

У результаті змагань українці показали досить непогані результати: збірна привезла 7 переможних медалей - “срібло” та “бронзу”. У кожній категорії змагалося по 3 учасників. 
 
Ніжинська команда в складі 7 чоловік також взяла участь у турнірі. Серед юніорів - Антон Петрух, Владислав Журавльов, Роман Іванець. Дорослі: Сергій Шуляк, Сергій Труш, Степан Івченко, Валерій Сердюк. 
 
У неофіційному заліку в класі моделей-копій на висоту польоту вихованці Ніжинської станції юних техніків посіли 2 командне місце з 12-тьох можливих. 


“Дорослі” опинились на 6 місці серед 17 команд-учасниць. 

Примітно, що лише ніжинські юніори представляли власні "ракети" серед різних категорій моделей-копі в командному заліку на висоту польоту. Максимальна висота польоту - 341 метр (такий результат показав Владислав Журавльов, який посів 4 місце). До “бронзи” юному спортсмену не вистачило лише одного метра. 
 
“Моделі спочатку проходять стендову оцінку. Судді й спеціальне журі перед цим вивчають креслення справжніх ракет, дивляться фотографії та порівнюють, наскільки моделі схожі на них. Враховується також якість виготовлення моделей, ступінь складності деталей. Відмічу, що стендові оцінки наших моделей були досить високими, у порівнянні з іншими. Проте були спортсмени, моделі яких літали й вище”, - коментує тренер та керівник гуртка Ніжинської СЮТ Денис Приданніков. 
 
У класі моделей копій на реалізм польоту Антон Петрух, Владислав Журавльов та представник Донецької області в складі збірної України завоювали “бронзу”. 



“Трохи “підвела” стендова оцінка. Якість виконання та ступінь деталізації моделей ракет суперників були набагато кращими, ніж наші. Багато спортсменів мали якісь технічні прориви, застосовуючи сучасні 3-D принтери та фрезерні верстати. Наші ж моделі по суті створювалися в підвалі вручну з використанням шкільного токарного верстату. Були потужні ракетомоделісти з Польщі, Росії, Словаччини, Чехії. Боротися з ними було важко. “Дорослим” десь не вистачило везіння - вплинув збій програм та технічні несправності.

У нас були й вищі результати. Так, у 2015 році ми стали чемпіонами Європи в загальному заліку.  Минулого року “дорослі” стали 4-ми на Чемпіонаті світу. Тож не скажу, що результатом вкрай задоволений”, - відзначає Денис Приданніков.
 
Додамо, що тренер ніжинських чемпіонів був і суддею на чемпіонаті. За його словами, це було досить важко через велику кількість учасників, що несло за собою велику відповідальність. 







































Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: