Завантаження ...
banner
banner

Чи стане Ніжин "безпечним містом"

Вчора, 31 серпня, у малому залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулася презентація проекту «Безпечне місто». Проводили презентацію директор фірми «АНФЕР» Євгеній Маковський та головний інженер департаменту телекомунікаційних систем Олександр Смага


Вчора, 31 серпня, у малому залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулася презентація проекту «Безпечне місто». Проводили презентацію директор фірми «АНФЕР» Євгеній Маковський та головний інженер департаменту телекомунікаційних систем Олександр Смага.

За словами презентантів, проект «Безпечне місто» передбачає ведення електронної системи, що забезпечить статистику всіх транспортних засобів, які рухаються дорогами міста, інтеграцію із світлофорами (система аналізує кількість транспорту та автоматично регулює режим світлофорів), розпізнавання обличчя (необхідно всього лиш ввести в базу даних фотографію людини і система автоматично спрацює на цю особу та дасть сигнал, показавши час та місце) тощо.

«Наша автоматизована система вже готова до проекту закону про порушення швидкості руху, - вона вже зараз може забезпечити автоматичну фіксацію порушень правил дорожнього руху: перевищення швидкості, проїзд на червоне світло, паркування в недозволеному місці та ін., - визначення власника авто за його номером, - та складання протоколу», - зазначив Олександр Володимирович Смага.

 
Окремо приділялася увага школам міста. Введення системи в освітніх закладах забезпечить облік дітей та відвідувачів шкіл, контроль за рухом учнів по периметру школи (передбачається SMS – оповіщення батьків).
 
Міський голова Анатолій Лінник, підсумовуючи зустріч зазначив: «Безпека є передумовою комфорту громади нашого міста. Ми розуміємо актуальність та значимість цього проекту для Ніжина. І ми зацікавлені в тому, щоб його співфінансувати. Це є прикладом інноваційного проекту і в нас уже є досвід співпраці з ЄС ПРООН по реалізації подібних проектів. Та, щоб рухатися далі, нам потрібно бачити увесь комплексний проект та програму по його реалізації».
 
По результатам презентації,  для напрацювання плану подальших дій, була сформована спільна робоча група на чолі з першим заступником міського голови Григорієм Олійником.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: