Завантаження ...
banner
banner

Народила на кладовищі, покинула і отримала за це лише три роки умовно

Валентина Щипка торік 31 серпня заїхала у село Дубовий Гай Прилуцького району. Пішла на старе кладовище, народила там дівчинку і покинула голісіньку


Валентина Щипка торік 31 серпня заїхала у село Дубовий Гай Прилуцького району. Пішла на старе кладовище, народила там дівчинку і покинула голісіньку. 

Дитя знайшли, відправили до лікарні. Горе-матір поліція знайшла. Виявилося, що в неї вже є двоє хлопчиків.

За Улянкою Дубогаївською, так назвали знайду, вистроїлася черга бажаючих удочерити. Служби були раді віддати маля в сім’ю. Та мати, певно, злякалася тюрми. (Даруйте, але мені мало віриться, що одумалася. — Авт.). І захотіла повернути дитину. Чим і зайнялася. Та це не врятувало її від суду. І ось рішення.

Прилуцька місцева прокуратура оскаржила вирок, вважаючи його м’яким. Апеляційний суд справу ще не розглядав.
 
Тим часом у суді ще одна справа — про позбавлення Валентини прав на дівчинку.
 
— Ця Валентина подала документи, зробила аналіз ДНК, і їй за рішенням суду повернули дитину, — говорить Лариса Терентій, керівник служби у справах дітей Прилуцької держадміністрації. — Вона дала дівчинці своє прізвище, ім’я. Чоловік Валентини ще 1 квітня надав суду довідку, що він перебуває в АТО. Судові засідання вже чотири рази переносилися з різних причин. Наступне засідання призначене на 1 жовтня. Та яким буде рішення, важко спрогнозувати. Чоловік ДНК не здавав, ніхто не встановлював, чи є він біологічним батьком дівчинки.

Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №36 (1635), 7 вересня 2017 року
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: