Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині через недбалість лікаря померла новонароджена дитина

За процесуального керівництва Ніжинської місцевої прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за обвинуваченням медичного працівника в неналежному виконанні своїх професійних обов’язків

Новонароджений, смерть, дитина, лікар, недбалість, прокуратура


За процесуального керівництва Ніжинської місцевої прокуратури 22 вересня до суду направлено обвинувальний акт за обвинуваченням медичного працівника в неналежному виконанні своїх професійних обов’язків унаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило смерть новонародженої дитини, за що передбачено відповідальність ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України.

У ході досудового слідства встановлено, що лікар одного з лікувально-профілактичних закладів Ніжина, який був зобов’язаний надавати своєчасну та кваліфіковану медичну й лікарську допомогу, неналежно та недбало виконав свої професійні обов’язки, що зумовило в новонародженої дитини розвиток тяжкої хвороби та стало причиною її смерті. 

Довідково: Санкція частини 2 статті 140 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. 

За інформацією
Ніжинської місцевої прокуратури
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: