Завантаження ...
banner

Чернігівщина готується до суворої зими і лютих морозів

Цьогоріч синоптики прогнозують дуже сувору зиму – з морозами та рясними снігопадами. Якою вона буде насправді, наразі невідомо, але підготуватися однозначно не завадить


Цьогоріч синоптики прогнозують дуже сувору зиму – з морозами та рясними снігопадами. Якою вона буде насправді, наразі невідомо, але підготуватися однозначно не завадить.

Про готовність Чернігівщини до зимового сезону говорили сьогодні на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації.

Чиновники запевняють, що область готова навіть до льодовикового періоду. «Господарський комплекс області 100 % готовий до осінньо-зимового періоду. Зокрема, в тепловому господарстві підготовлено 949 котелень, 126 теплових пунктів, 559 теплових мереж. Проведено модернізацію 10 котелень і замінено 3,6 кілометра мереж теплопостачання», — відзвітував директор департаменту ЖКГ Чернігівської ОДА Володимир Кривенко.

До війни зі сніговими заметами також готові. Принаймні – на папері. «Для проведення своєчасної роботи з очищення доріг та прибудинкових територій комунальними підприємствами з урахуванням минулорічних запасів підготовлено необхідний запас посипкового матеріалу та проведено підготовку технічних засобів. У Чернігові та Ніжині придбано нову спеціалізовану техніку», — відзначив директор департаменту ЖКГ Чернігівської ОДА Володимир Кривенко.

А от із початком опалювального сезону на Чернігівщині поки що доведеться почекати – нинішній температурний режим, мовляв, дозволяє. Щоправда, в кожному районі області можуть самостійно ухвалити рішення, коли вмикати опалення.

«Температура нестабільна, і якщо є різке пониження, то насамперед у лікарнях, школах і садочках на ваш розсуд ви можете раніше починати опалювальний сезон у соціальній сфері», — наголосив голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.




cheline.com.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: