Завантаження ...
banner
banner

"Комунальний" та "Критий" ринки пропонують об'єднати

“Критий ринок “Прогрес” хочуть приєднати до “Комунального ринку”. Аргументують це тим, що, об'єднавши два ринки в одне ціле, зекономлять значну суму коштів


“Критий ринок “Прогрес” хочуть приєднати до “Комунального ринку”. Аргументують це тим, що, об'єднавши два ринки в одне ціле, зекономлять значну суму коштів - до 70 тисяч в місяць за рахунок скорочення адміністративного апарату, витрат на бухгалтерські та юридичні послуги. До того ж, обидва підприємства, за твердженням відділу економіки Ніжинської міської ради, є збитковими, а їхня діяльність є неефективною. 

Із такою пропозицією виступили на 29-ій сесії міської ради. Зазначалося, що “Комунальний ринок” стане правонаступником всіх прав та обов'язків “Критого ринку”, керуватиме ж підприємством дійсний на сьогодні керівник “Комунального ринку”. 
 
Серед депутатів така пропозиція викликала неоднозначну реакцію. Частина ідею підтримала, інші ж наполягали на тому, що проект рішення потрібно ще доопрацьовувати, оскільки питання ще “засире”. 
 
Депутат від ВО “Батьківщина” Юрій Хоменко визначив головну проблему не в збитковості “Комунального” й “Критого” ринків, а в недолугості їхнього керівництва, неправильної тарифної політики, запропонувавши ліквідувати обидва підприємства, передавши їх в оренду. 
 
Говорили й про те, що злиття ринків від самого початку приречене на невдачу та не може бути реалізоване, оскільки такої форми власності як ДКП (Державне комунальне підприємство) “Комунальний ринок” вже не існує (є або державне, або комунальне). Тож в першу чергу необхідно впорядкувати статут, а не об'єднувати обидва підприємства. 
 
“За цим підприємством як не колода трупів за останні років 20, так колода звільнень та якихось непорозумінь. Корінь зла не в тому, щоб об'єднувати, а в зміні статуту”, - наголосив Ігор Шалай. 
 
Зазначивши, що поки не зрозуміють, наскільки прозора чи непрозора діяльність обох ринків, фінансове обґрунтування питання, про об'єднання двох ринків говорити ще зарано, більшість депутатів даний проект рішення не підтримала (13 проголосувало “за”, 14 - “утрималось”). 











Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: