Завантаження ...
banner

На Чернігівщині командир роти оббирав військовослужбовців-строковиків

29 вересня Козелецьким районним судом завершено розгляд кримінального провадження щодо командира роти однієї з військових частин, який організував систематичне отримання неправомірної вигоди з підлеглих військовослужбовців строкової служби за нестворення їм перешкод у проходженні служби

Армія, збройні сили, корупція


29 вересня Козелецьким районним судом Чернігівської області завершено розгляд кримінального провадження щодо командира роти однієї з військових частин Збройних Сил України старшого лейтенанта, який організував систематичне отримання неправомірної вигоди з підлеглих військовослужбовців строкової служби за нестворення їм перешкод у проходженні служби.

Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

У ході досудового слідства військовою прокуратурою Деснянського гарнізону Центрального регіону України підтверджено 39 випадків отримання офіцером грошових коштів від підлеглих.

Свою протиправну діяльність командир роти здійснював в день видачі військовикам грошового забезпечення. З цією метою у своєму службовому кабінеті він проводив “відповідну профілактичну бесіду” з кожним військовослужбовцем підрозділу та одразу  шляхом  погроз  змушував  їх віддавати йому частину  одержаних грошей.

Вироком суду старшого лейтенанта визнано винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст. 368 Кримінального Кодексу України та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 17 тис. грн з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням управлінських обов’язків.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: