Завантаження ...
banner
banner

Новий парк на Чернігівщині покаже землю до появи людини

У п’ятницю, 13 жовтня, новий парк природи "Беремицьке" відкриється в однойменному селі Чернігівської області. Як розповіла менеджер проекту Тетяна Ферлевська, створення парку розпочалося ще 2015 року й роботи з розширення та наповнення його території ведуться досі

Беремицьке, парк, екологія


У п’ятницю, 13 жовтня, новий парк природи "Беремицьке" відкриється в однойменному селі Чернігівської області.

Як розповіла менеджер проекту Тетяна Ферлевська, створення парку розпочалося ще 2015 року й роботи з розширення та наповнення його території ведуться досі.
 
"Адже це незвичайний парк – він повинен показати відвідувачеві, якою була земля до появи тут людини, коли на кордоні лісостепу паслися стада тарпанів, турів, зубрів, оленів та інших копитних. Парк – це втілена частина європейської програми ревалдинга", – пояснила Ферлевська.

Беремицьке, парк, екологія

Сьогодні тут живуть польські коники, лисиці, зайці та європейські косулі, однак зараз ведуться переговори з іншими парками про обмін тваринами. В "Беремицькому" вже почали проводити перші екскурсії – до офіційного відкриття парку природи його відвідали близько 700 осіб, переважно школярі.

Вартість ознайомчої екскурсії за першим маршрутом парку – 50 гривень для дорослих і 30 гривень для дітей; спеціалізовані екскурсії для школярів – 40 гривень. Як зазначають організатори проекту, з групами школярів працюють екскурсоводи за темами, які заздалегідь обумовлюються (біологія, зоологія, орнітологія). Парк приймає відвідувачів за попереднім записом.

У парку вже підготовлено й туристичну інфраструктуру. Гостям пропонують не тільки піші прогулянки, а й відвідування стайні, катання на возі-кареті, запряженій кіньми, підйом на оглядову вежу. Крім того, на території є кафе.
 
У межах офіційного відкриття парку відбудеться засідання "круглого столу" на тему: "Екоідеї в Україні. Ревайлдінг – перспективна природоохоронна ідеологія", в якому візьмуть участь державні, громадські та наукові організації.

Беремицьке, парк, екологія

Беремицьке, парк, екологія

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: