Завантаження ...
banner
banner

Заручники однієї ситуації. Що вирішили робити з підвищенням тарифів на опалення?

“Я не хочу жити рабом” - із такими словами до очільників міста звернулась голова Ради підприємців Олена Охонько

Рада підприємців, тарифи, опалення, відміна тарифів, Олена Охонько


“Я не хочу жити рабом” - із такими словами до очільників міста звернулась голова Ради підприємців Олена Охонько.

Жінка наполягала на відміні рішення виконкому щодо підвищення тарифів на опалення. На її думку, піднімати ціну на тепло не можна, оскільки далеко не всі отримують субсидії та спроможні сплачувати дорогі комунальні послуги. 
 
Підприємець наполягала на обґрунтуванні тарифів та пропонувала почекати з рішенням до 1 січня, коли уряд підвищуватиме ціну на газ. 
 
У свою чергу “НіжинТеплоМережі” твердо стояли на своєму: якщо міська влада піде на такий крок, то невідшкодована різниця в тарифах зросте до 14, 2 млн гривень. Хто покриватиме тоді ці збитки - невідомо. 
 
Посадовці також були непохитними: аби успішно розпочати опалювальний сезон - тарифи треба підіймати. Такі дії підприємці назвали шантажем та тиском на громадськість. 


Рада підприємців, тарифи, опалення, відміна тарифів, Олена Охонько


“Не можу зрозуміти, як можна бути збитковими та спокійно працювати за 12 років свого існування? Ви весь час збиткові, проте отримуєте заробітну плату, надаєте послуги. Це за гранню мого розуміння! Як жити людям? Перед початком кожного опалювального сезону складається враження, що вмикається режим шантажу: або не пускаємо опалення, або піднімаємо тариф. Жити для того, аби існували наші “ТеплоМережі”, - якось по-дурному”, - обурювалась Олена Охонько.

На питання, чи планувались якісь заходи по енергозбереженню та оптимізації по місту, втішної відповіді від теплопостачальної компанії Ніжина сказано не було. На 2018 рік такі пропозиції начебто готуються. Якщо підприємство трохи “попустить” - подібні заходи обіцяють реалізовувати.
 
“Ми кожен рік виконуємо заплановані капітальні ремонти, недопускаємо, щоб ситуація ставала гіршою. Але розвиватися ми теж не можемо”, - немов виправдовуючись, зазначив технічний директор “ТеплоМереж” Володимир Школьний


Рада підприємців, тарифи, опалення, відміна тарифів, Олена Охонько


Здавалося, що дискусія не знайде свого вирішення. Одні наполягали, щоб їх почули. Інші - робили вигляд, що чують, проте мали на це свою непохитну думку та волю - із двох зол обирати менше. 

Усе ж, аби  якось “розрулити” ситуацію, комісія з майнових та житлово-комунальних питань вирішила на найближчу сесію міськради підготувати проект рішення по розробці стратегічного плану розвитку теплопостачальних мереж міста. Там, можливо, депутати знову переглянуть проблемне питання по відміні нових “гарячих” тарифів. 


Рада підприємців, тарифи, опалення, відміна тарифів, Олена Охонько


Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: