Завантаження ...
banner
banner

Уся інформація про використання коштів держави та громад буде у вільному доступі

- Сьогодні Верховна Рада зробила значний крок щодо перешкоджання розкраданню та безконтрольному використанню бюджетних коштів, - заявив народний депутат України Олександр Кодола,

- Сьогодні Верховна Рада зробила значний крок щодо перешкоджання  розкраданню та безконтрольному використанню бюджетних коштів, - заявив народний депутат України Олександр Кодола, коментуючи прийнятий  парламентом в цілому Закон «Про відкритість використання публічних коштів» № 0949. 

- Реалізація цього Закону фактично відкриє доступ до інформації про реалізацію усіх публічних коштів, у тому числі і бюджетів державних та комунальних підприємств

Відповідно до норм закону, отримати раніше закриті дані усі бажаючі зможуть он-лайн на єдиному веб-порталі. На ньому повинна бути оприлюднена інформація про використання коштів Державного бюджету України та місцевих бюджетів. Також на порталі публікуватимуться  дані про державні закупівлі, видатки за укладеними договорами, стан виконання договорів, витрати на службові відрядження тощо. Доступ до інформації на єдиному веб-порталі буде вільним та безкоштовним. 
Планується, що закон вступить в силу через 6 місяців після його підписання. 
 
- Громадськість має знати, як витрачаються державні та комунальні гроші. Прийняттям закону про відкритість використання коштів ми ставимо дуже серйозну перепону корупції в Україні, - підкреслив народний депутат.
 
Прес-служба народного депутата України Олександра Кодоли
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: