Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські шахісти завоювали переможні трофеї в Чернігові

22 жовтня пройшов Чемпіонат області з активних шахів серед юнаків 2002 – 2003 та 2007-2008 років народження. У ньому між собою змагалися учасники з Чернігова, Варви, Прилук, Ніжина


22 жовтня пройшов Чемпіонат області з активних шахів серед юнаків 2002 – 2003 та 2007-2008 років народження. У ньому між собою змагалися учасники з Чернігова, Варви, Прилук, Ніжина.

Вікову категорію 14-15 років представило 33 юних шахісти, а 9-10 років – 36 гравців.
 
Вихованці Ніжинської дитячо-юнацької спортивної шахової школи показали високі результати.

Андрій Нестеренко взяв “бронзу” та Олександр Кулепестін – “срібло”.
 

“Було неважко, адже граю в шахи я з 5 років. Коли був меншим, трохи програвав батькам. Зараз кладу їх на лопатки. Мені подобається думати, створювати нові комбінації, маневрувати. У шахах потрібно весь час щось обмірковувати, не поспішати та слухатись тренера”, – ділиться срібний призер змагань.
 
Це не перша перемога юного Сашка. Рік тому він став бронзовим призером Чемпіонату України серед юнаків до 8 років. У серпні цього року малий шахіст виборов “золото” на Всеукраїнському шаховому турнірі.
 
До слова, лише за 2016 рік у Ніжинській шаховій школі провели близько 54 міських та виїзних змагань. Цьогоріч тут навчається 216 вихованців – від семирічних до сімнадцятирічних. Змагаються між собою і ветерани. Є як і призери змагань, так і чемпіони України: Денис Харченко, який у 2004 році став чемпіоном України серед юнаків до 12 років; та Микола Кожемяко – найкращий ветеран змагань цього року.

nizhyn.pravdatut.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: