Завантаження ...
banner
banner

Комунальні підприємства можуть економити сотні тисяч гривень на пальному, якщо будуть під наглядом

Сміття в Ніжині чи не одна з найбільших проблем міста. Чому ж комунальні підприємства не в змозі вирішити це питання?На думку громадської організації “Ніжинське Антикорупційне Бюро” не малу роль у цьому відіграє корупційна складова по розкраданню коштів.

Сміття в Ніжині чи не одна з найбільших проблем міста. Чому ж комунальні підприємства не в змозі вирішити це питання?На думку громадської організації “Ніжинське Антикорупційне Бюро” не малу роль у цьому відіграє корупційна складова по розкраданню коштів. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі написав голова “НАБу” Михайло Булигін.

Уже кілька разів представники антикорупційного бюро Ніжина та ГО “Самопомочі” виявляли факти порушень перевезення твердих побутових відходів. Відсутність спідометрів на техніці дає змогу списувати паливно-мастильні матеріали в потрібній комусь кількості, зазначив Михайло Миколайович.
 
Автотранспорт за кошт громади міста часом використовується для власного збагачення. А сміття в місті, між тим, нікуди не зникає. Хоча лишається логічне питання — як механік випускає на лінію авто з порушенням всіх норм і правил і це лишається без покарання?

”Ми вирішили комплексно підійти до вирішення даної проблеми. По-перше, тотальний контроль за використанням ПММ. Але без системи GPS-трекерів результату не буде. Що являє собою ця ненависна для деяких керівників система моніторингу? Це контроль рівня і витрати палива. Місце, час і обсяг усіх заправок і зливання пального. За допомогою цієї “штуки” можна легко прослідковувати маршрут транспорту в будь який час. По-друге, виявлення та виключення покупок «липових» чеків на АЗС, переведення в готівку карток та ін. Собівартість цієї системи контролю складе близько 50 тисяч гривень”, — розповів Михайло.
 

Вартість такого приладу для одного комунального автомобіля сягне близько дев’ятисот гривень.
 
“Менше тисячі обійдеться установка трекера. Плюс двадцять тисяч база до всіх приладів. За допомогою цих приладів комунальники не зможуть використовувати машини комунальних підприємств та ПММ з них для власних потреб. Таким чином, за рік лише на пальному вдасться зекономити дуже-дуже значну суму. Точну суму вказати не можу, але це більше як півмільйона гривень. Керівник КП “Ніжинське міське муніципальне підприємство з благоустрою” Владислав Корман готовий йти нам назустріч і встановити трекери на комунальні автівки. Але, вирішувати має наш мер чи потрібна нам така економія чи ні”, —  повідомив Михайло Булигін у телефонній розмові.

Громадські активісти направили та зареєстрували листа на ім’я міського очільника Анатолія Лінника.
Ніжин, май ніжин ком, новини ніжина,
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: