Завантаження ...
banner

У Лосинівці встановили лавку закоханих

Обіцяли - зробили. У Лосинівці - центрі однойменної ОТГ в Ніжинському районі - завершують облагородження нового арт-об'єкта — лавки закоханих


 

Обіцяли - зробили. У Лосинівці - центрі однойменної ОТГ в Ніжинському районі - завершують облагородження нового арт-об'єкта — лавки закоханих. 

Задум виник півтора року тому, коли в селищі встановили знак «Я люблю Лосинівку». Гроші на нього зібрали місцеві мешканці, в тому числі й підприємці. 

Від того проекту в активістів залишилося 5000 гривень, які дав керівник агрофірми «Лосинівська» Сергій Селютін. Як і у випадку зі знаком, провели обговорення, на що їх пустити. Пропозиції звучали різні: на ремонт доріг, на освітлення вулиць тощо. Але, звісно, на все це такої суми не вистачило б. Зійшлися на менш масштабному, але пам'ятному. 
— В Інтернеті ми побачили фото цікавої лавки закоханих у Луцьку. Вона дуже нам сподобалась, із цим варіантом погодилася вся молодь, — розказує лосинівський підприємець, депутат селищної ради і, як сам каже, патріот рідного селища Валерій Калініченко. -

Виготовив її, як і знак, місцевий умілець Володимир Опанасенко, так само не взявши грошей за свою працю. Хоч це й дуже копітка робота: вирізьбити і зварити кожен листочок. Встановлювала ж лавку з ліхтарями молодь. Місце для цього обирали також ретельно. Кращого не знайшли, ніж біля бібліотеки, там, де стояв пам'ятник Леніну (його лосинівці демонтували одними з перших в області. — Авт.). Це неподалік від Будинку культури, де відбуваються церемонії одруження. Після розпису молодята можуть тут же біля чи на лавці пофотографуватися. 
 
Селищна рада виділила кошти на тротуарну плитку, яку довкола лавки безкоштовно виклали робітники ФОП Тер-Мкртчян М. М.

Комунальна служба селищної ради вже почала робити поряд клумби й надалі доглядатиме за ними й усією прилеглою до лавки закоханих територією. 
 
Долучилися й інші підприємці. Зокрема Володимир Топольський дав півтори тисячі гривень — на два ліхтарі на сонячних батареях. Вони автономно спалахуватимуть із настанням темряви. Якраз доробити освітлення й залишилося. Тижнів за два усе буде готово. 
 
- Іще селищна рада планує відновити ліхтарі на алеї, що веде до лавки закоханих, і встановити обабіч неї дві звичайних лавки — скажімо так, для цілісної композиції. 
 
Окрім бажаючих зробити фото з новим арт-об'єктом, вистачає і скептиків, які бурчать: зробили не те, не так тощо. Втім такі є всюди. На щастя, у Лосинівці вони в меншості. 
 
— У нас багато небайдужих людей, особливо молоді, яка брала активну участь як в обговоренні, так і у втіленні проекту. Усі - на добровільних засадах. Наша спільна мета - робити щось корисне для рідного селища, для всієї громади.
 
Аліна КОВАЛЬОВА. ГАРТ №44, 2 листопада 2017 рік

Читайте також: В Лосинівці встановили унікальний арт-об’єкт
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: