Завантаження ...
banner

Валентина Смаль читала лекції в США

Професор кафедри географії Ніжинського університету Валентина Смаль повернулась із закордонного відрядження, в якому перебувала на запрошення кафедри географії та Центру пострадянських досліджень (Havighurst Center) Університету Маямі

Валентина Смаль, НДУ, університет Маямі


Професор кафедри географії Ніжинського університету Валентина Смаль повернулась із закордонного відрядження, в якому перебувала на запрошення кафедри географії та Центру пострадянських досліджень (Havighurst Center) Університету Маямі (Miami University), що в місті Оксфорд штату Огайо США. 

Валентина Володимирівна не вперше відвідувала цей університет. Як стипендіат Програми академічних обмінів імені Фулбрайта у 2008/2009 навчальному році вона проходила в Університеті Маямі наукове стажування.

Згодом два роки поспіль організовувала перебування американських студентів, які прибули із Оксфорда до України за програмою «Навчання за кордоном» («Study abroad»). Програма перебування передбачала і відвідання НДУ імені Миколи Гоголя. 

Нинішній візит до США був пов’язаний із читанням серії лекцій для студентів та викладачів Університету Маямі. Тематика лекцій стосувалась українсько-російських відносин, російської гібридної війни в Україні, формування української національної ідентичності, місця України у світовому геополітичному просторі.

Лекції були прочитані для студентів в рамках таких курсів як «Міжнародні відносини», «Культурна антропологія», «Глобальні сили та локальна різноманітність». 

Окрім того, з ініціативи Центру пострадянських досліджень лекція на тему «Російська гібридна війна в Україні» була прочитана для всіх бажаючих, інформація про що була поширена в Університеті.

Валентина Смаль, НДУ, університет Маямі

Валентина Смаль, НДУ, університет Маямі
 

Барановський Микола Олександрович
професор кафедри географії
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: