Завантаження ...
banner

До Ніжина хочуть пустити лоукост

Міністр інфраструктури України заявляє, що для розвитку регіональних аеропортів критично важливим є залучення туди бюджетних авіакомпаній

Лоукост, Ніжин

Міністр інфраструктури України заявляє, що для розвитку регіональних аеропортів критично важливим є залучення туди бюджетних авіакомпаній.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням презентацію "Авіаційна транспортна стратегія України до 2030 року".

Відзначається, що необхідно розвивати аеродроми Гостомель, Житомир, Ніжин і Біла Церква для лоукост-перевезень пасажирів до Києва і прилеглих населених пунктів.

"Розширення сегмента доступних авіаперевезень є запорукою розвитку авіаційної галузі. Лоукости або авіакомпанії, які готові працювати в низькому ціновому сегменті, - ключові фактори, які будуть стимулювати розвиток регіональних аеропортів, а також супутньої транспортної інфраструктури в Україні", - заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Лоукости - це не трагедія для аеропорту, а шанс наростити обсяги перевезень, збільшити надходження від неавіаційної діяльності, поліпшити туристичну привабливість регіону і, як наслідок, стимулювати його економічний розвиток", - додав він.

Нагадаємо, аеродром у Ніжині знаходиться в підпорядкуванні Державної служби з надзвичайних ситуацій. Він призначений для базування військово-транспортних літаків і вертольотів.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: