Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відшумів театральний фестиваль

В Ніжині завершив свою роботу XIII Міжнародний фестиваль жіночої творчості імені Марії Заньковецької.

 


 А дійсно ж, Чернігівщина театральна! І не тому, що в Чернігові аж чотири театри і філармонійний центр та ще й у Ніжині один. А тому, що на Чернігівщині люблять і поважають театр. І не просто поважають, а й ходять на вистави.

Доказом цього є те, що нещодавно в Чернігові завершився XXV Міжнародний театральний фестиваль і квитки на нього всі були продані заздалегідь. А в Ніжині, в приміщенні академічного українського драматичного театру ім.М.М.Коцюбинського, завершив свою роботу XIII Міжнародний фестиваль жіночої творчості імені Марії Заньковецької.

 До речі, кожного року ніжинські театрали з нетерпінням чекають на цей фестиваль. Квитки на вистави, виставлені на продаж, як кажуть, «розмели» за два дні. Тут треба ще додати, що до Ніжинського театру протоптали доріжку любителі театральних вистав із Бахмача, Конотопа, Броварів.

 А цього року фестиваль був непростий, він проходив за підтримки обласної влади та «Опікунської ради театру» до якої входять аж шестеро ніжинських бізнесменів і депутатів різного рівня. Тільки подумайте: одинадцять днів при повному аншлагу, а глядацький зал налічує трішечки більше, ніж 300 місць. Щовечора вони з нетерпінням чекали зустрічі з артистами на театральній сцені. Цього року на фестиваль до Ніжина, окрім театральних колективів з України, також завітали давні друзі з Білорусі, Мозирський драматичний театр ім.І. Мележа з виставою Я. Купала «Примаки». Гостем фестивалю був також Національний драматичний театр Ateneul din IASI з Румунії. Вони показали водевіль за твором А.Чехова «Пропозиція».

Звісно, фестиваль – це змагання, а на змаганні є журі, і журі оцінювало творчі доробки артистів аж у десяти номінаціях. Але головною номінацією була номінація: «За кращу жіночу роль на фестивалі». Так от, рішенням журі цю нагороду (5 тисяч гривень) отримала заслужена артистка України Катерина Кістень за виконання ролі Анни у виставі «Украдене щастя», за твором І.Франка, колективу Київського академічного Молодого театру. А в номінації «За кращий жіночий акторський дует» нагороду отримали заслужена артистка України Наталя Максименко та артистка Тетяна Шумейко за виконання ролей Матері та Доньки у виставі «Як боги впадуть – безпечно не буде» за твором С.Дімітрієвич, колективу Чернігівського обласного українського музично-драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка.

А на закриття фестивалю для глядачів підготували справжню цікавинку. Це була лірична комедія «Ромео і Джульєта в кінці листопада» від Львівського Національного академічного українського драматичного театру ім. М.К. Заньковецької. Під шалені оплески глядачів директор театру оголосив, що фестиваль закінчив свою роботу і всіх глядачів запросив до наступного, вже XIV, Міжнародного фестивалю. 
 
театр, фестиваль

театр, фестиваль

театр, фестиваль

театр, фестиваль

театр, фестиваль

театр, фестиваль

театр, фестиваль

театр, фестиваль

cheline
         

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: