Завантаження ...
banner

У Вертіївці назріває банківський бунт

Останні два місяці життя пенсіонерів Вертіївської ОТГ перетворилися на суцільну катастрофу – бабусі та дідусі з острахом ідуть до місцевого відділення пошти, аби отримати пенсію чи сплатити за комуналку


Останні два місяці життя пенсіонерів Вертіївської ОТГ перетворилися на суцільну катастрофу – бабусі та дідусі з острахом ідуть до місцевого відділення пошти, аби отримати пенсію чи сплатити за комуналку.

Виною всьому – величезні черги до каси. «Зараз по середах присилають дівчинку з Ощадбанка, зайдіть туди і подивіться, яка там черга, зайдіть і подивіться, як можуть люди похилого віку вистояти таку чергу і як вона може одна обслужити людей», — Олександра Теслик – жителька Вертіївки.

«Ми старцями тут живемо, що це за життя», — бідкається Ніна Воронцова – жителька Вертіївки.

Черга в приміщенні пошти ще більша, ніж знадвору. Гурт біля каси надто емоційний. Оця пані дізналася, що сьогодні пенсію не отримає, бо гроші на її рахунок прийдуть лише завтра, а наступного разу сільська каса працюватиме аж через тиждень. Жінка у відчаї.

«От сьогодні 8 число, мені повинна бути пенсія, я прийшла, а пенсія не прийшла, тепер мені треба йти через тиждень, аж 15-го числа, щоб я отримала пенсію, а в мене, наприклад, немає грошей», — Надія Клюзько – жителька Вертіївки.

Клієнтів Вертіївської ОТГ приймає лише один спеціаліст Ощадбанку. З Чернігова касир приїздить щосереди і працює лише до 15.00, без перерви. Працівниця банку зізнається, що їй справді важко відпустити всю чергу. Село Вертіївка – чималеньке: тут проживають близько трьох із половиною тисяч осіб. Ще кілька місяців тому в касі сільського відділення Ощадбанку, як розповідають селяни, працювали спершу два касири, потім один, ставку якого щоразу урізали, поки працівник не звільнився зовсім. У Вертіївці на цю роботу йти ніхто не хоче, а тому Ощадбанк посилає свого працівника.

«Вона не встигає видати пенсію, багато людей, у нас село велике, ми хочемо, щоб у нас працював касир, два касири, якщо можна, і платили їм зарплату – не 0,7 чи 0,5, а повну ставку», — Алла Загуменна – жителька Вертіївки.

Голова Вертіївської громади телефоном нам пояснює, що проблему знає, утім, її вирішення – не в його компетенції.

«Вплинути на Ощадбанк, ви ж розумієте, що це не функція сільської ради. Вся проблема в тому, що ніхто не хоче працювати у цьому відділенні, я не знаю, чому. У мене нема фінансової освіти, якби я міг, то я сам би сів і видавав пенсії», — Ігор Мороз – голова Вертіївської ОТГ.

 Журналіст: Яна Титенок Оператор:Дмитро Дриганов


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: