Завантаження ...
banner
banner

Шахрая засудили на п’ять років

Ніжинським міськрайонним судом до п’яти років позбавлення волі засуджено відомого в місті Ніжині шахрая

Прокуратура, шахрайство, шахрай, суд

Ніжинським міськрайонним судом до п’яти років позбавлення волі засуджено відомого в місті Ніжині шахрая.

Так, у ході судового розгляду відповідного кримінального провадження доведено, що мешканець міста Ніжин, шляхом обману отримав від потенційного покупця 1400,0 доларів США та 2000,0 гривень за продаж дачного господарства, яке, насправді, йому ніколи не належало.


При цьому, вказаний молодий чоловік представлявся іменем свого брата та від його імені надав покупцю боргову розписку.

Вчиненню злочину йому сприяла матір, яка підтверджувала перед потерпілим як ім’я свого сина, яким він, насправді, не є, так і підготовку ним необхідних для укладення договору документів.

Прокурором у суді доведено вину зловмисника у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України - заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненого за попередньою змовою групою осіб.  Зловмисник отримав три роки позбавлення волі, до яких  приєднано невідбуту ним частину покарання за раніше вчинений злочин.
Остаточне покарання призначено у виді п’яти років позбавлення волі. 

За вчинення пособництва у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України), мати злочинця, яка також опинилася на лаві підсудних, отримала покарання у виді одного року позбавлення волі з іспитовим строком у два роки.

За матеріалами
ніжинської місцевої прокуратури

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: