Завантаження ...
banner
banner

Сказ знову атакує Чернігівщину

Протягом останніх двох днів зареєстровано 3 випадки захворювання тварин на сказ

сказ, Чернігівщина


Протягом останніх двох днів зареєстровано три випадки захворювання тварин на сказ.

Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в області.

Зокрема, випадки сказу зафіксовано у  селі Володькова Дівиця, Носівського району, виявлено захворювання на сказ домашнього кота. В селищі Короп  виявлено захворювання на сказ домашнього кота. У селі Шабалинів, Коропського району, виявлено захворювання на сказ коня.

Причини захворювання домашніх тварин сказом – неконтрольована епізоотична ситуація по сказу в дикій фауні, значне перевищення популяції червоної лисиці в мисливських угіддях області. 

Всього з початку поточного року, станом на 1 листопада в області виявлено 34 неблагополучні  пункти по сказу тварин різних видів (24 до аналогічного періоду 2016 року), з них: 1 по сказу рогатої худоби, 10 по сказу собак, 14 по сказу котів, 6 по сказу лисиць, 1 по сказу рисі та 2 по сказу єнотовидних собак), в яких захворіло на сказ 49 тварин (45 до 2016 року).

З початку 2017 року карантинні обмеження скасовано в 53 неблагополучних пунктах по сказу тварин.

Станом на 1 листопада в області залишилось 15 неблагополучних пунктів, із них: 3 по сказу собак, 7 по сказу котів. 4 по сказу лисиць та 1 по сказу єнотовидного собаки, у яких проводяться профілактичні та оздоровчі заходи згідно розроблених планів.

val

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: