Завантаження ...
banner

Треті ззаду по зарплаті. Ще й заборгували 14,5 мільйона

Чернігівщина посіла третє місце знизу за рівнем середніх зарплат серед усіх областей України. Такі дані надає Державна служба статистики

заборгованість, Чернігівська область

Чернігівщина посіла третє місце знизу за рівнем середніх зарплат серед усіх областей України. Такі дані надає Державна служба статистики. Найвищий середній заробіток у столиці — 11 тисяч 423 гривні. А у нас — 5793 гривні.

Хтось скаже: я отримую мінімалку і таких грошей не бачив. Це правда. Бо середня — це коли до зарплати високого начальства (а в області є з/п і по 100 тисяч гривень на місяць) додають мінімальну чи й того менше, що отримують люди у селах, і ділять на кількість отримувачів. Позаду нас лише Тернопільщина і Чернівецька область, які відстають на 60 гривень).

Зарплати вчасно виплачують не всім. За офіційною інформацією, на жовтень заборгованість по області становить 14,5 мільйона гривень. 8,1 мільйона винні людям економічно-активні підприємства. 4,5 мільйона заборгували банкроти, решту — ті, що призупинили діяльність. Серед найбільш проблемних ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів (2,7 мільйона гривень), Чернігівська фірма ПП «Компанія «ІнексУкрПаркет» (1,1 мільйона гривень), ДП «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» (1,2 мільйона гривень), ПАТ «Бобровицький молокозавод» (1,3 мільйона гривень), ПАТ «Чернігівбуд» (1,7 млн грн), ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» (0,9 млн грн).

У Кримінальному кодексі є стаття 175 — «невиплата зарплати». Тільки ніхто із власників підприємств-боржників через заборгованість не сидить. А тисячі людей чекають на гроші.

Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №45 (1644), 9 листопада 2017 року

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: