Завантаження ...
banner
banner

Хор Ніжинського коледжу у Празі відзначено Дипломом I ступеня

На початку листопада у Чехії відбувся Міжнародний фольклорний фестиваль «Осінь у Празі», у якому взяв участь хор Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької

На початку листопада у столиці Чехії відбувся Міжнародний фольклорний фестиваль «Осінь у Празі», у якому взяв участь лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів та фестивалів, учасник міських, обласних та Всеукраїнських мистецьких акцій - академічний хор Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької (керівники – кандидат мистецтвознавства доцент Любов Дорохіна та викладач вищої категорії Ірина Могильна).

Організатор цієї мистецької акції – Міжнародна асоціація фольклорних фестивалів, у складі якої 9 країн Європи. Серед учасників – виконавці з 15 країн: України, Болгарії, Польщі, Словакії, Греції, Чехії, Німеччини, Угорщини та ін. Крім вокальної номінації, у якій були яскраво представлені хори, ансамблі та солісти, у фестивальній програмі своє мистецтво презентували і хореографічні колективи.

Виступ академічного хору Ніжинського коледжу культури і мистецтв, який єдиний на фестивалі виконав програму a’cappella (без музичного супроводу), було відзначено Дипломом І ступеня.

За рішенням Організаційного комітету колективу надано право на тридцятихвилинний виступ (замість 15 хвилин) на наступному фестивалі. Незабутнє враження для учасників хору залишили і пізнавальні екскурсії у Кракові, Празі та Дрездені.

Участь студентів у фестивалях і конкурсах – це значний стимул для творчого зростання колективу, важлива патріотична місія, під час здійснення якої молоді виконавці пропагують українське хорове мистецтво.   
















За матеріалами
Управління культури та туризму
Ніжинської міської ради

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: