Завантаження ...
banner

Начальника комунального підприємства Ніжина засуджено за преміювання самого себе

Набрало законної сили рішення суду, яким керівника комунального підприємства визнано винним у неповідомленні про наявність реального конфлікту інтересів та щодо суттєвих змін у майновому стані


Набрало законної сили рішення суду, яким керівника комунального підприємства визнано винним у неповідомленні про наявність реального конфлікту інтересів та щодо суттєвих змін у майновому стані.  

Судом апеляційної інстанції залишено без змін постанову суду, якою керівника одного з комунальних підприємств м. Ніжина  визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого    ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП (неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів) та ч. 2 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані).

Прокурором в суді доведено, що правопорушник, будучи посадовцем юридичної  особи публічного права, в умовах реального конфлікту інтересів, неодноразово протягом 2016-2017 років приймав рішення про своє преміювання, а також несвоєчасно повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані.

За скоєне правопорушення судом призначено покарання у виді штрафу в розмірі 250 (4250 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Не погоджуючись із прийнятим рішенням правопорушник оскаржив його до суду вищої інстанції.

Однак, апеляційний суд підтвердив правильність позиції прокуратури, залишивши скаргу без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

Постанова суду набрала законної сили.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: