Завантаження ...
banner
banner

Горілка розв’язує руки, проте не звільняє від тюрми

В ніч на 16 листопада двоє чоловіків у будинку одного з них вживали горілку та розмовляли про життя. Як часто стається у людей, котрі випили не одну склянку міцного напою, звичайний словесний конфлікт переріс у штовханину

Кримінал, горілка, поліція

В ніч на 16 листопада двоє чоловіків у будинку одного з них вживали горілку та розмовляли про життя. Як часто стається у людей, котрі випили не одну склянку міцного напою, звичайний словесний конфлікт переріс у штовханину. 

В цей час господар будинку, мешканець Ніжина, який раніше проблем із законом не мав, схопився за кухонного ножа та щосили встромив його у живіт свого товариша по чарці.
Спочатку масштаби поранення не здалися їм надто серйозними, тому швидку допомогу викликали майже через дві години, коли потерпілий вже почав втрачати свідомість.

Після хірургічного втручання у міській лікарні було встановлено, що ножем чоловіку зачепило товстий і тонкий кишківник. Операція тривала кілька годин та життя бідолазі вдалося врятувати.

Менше пощастило його товаришу, адже дії останнього слідчими Ніжинського відділу поліції кваліфіковано як умисне тяжке тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 121 КК України), а це злочин, який відноситься до категорії тяжких та передбачає  покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

На даний час він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання, оскільки затриманий у порядку ст.. 208 КПК України. Днями слідчий суддя вирішить питання про обрання міри запобіжного заходу для дебошира, проте слідчі готують клопотання про обрання найбільш суворого із передбачених законом – тримання під вартою.

Не дарма законодавцем на державному рівні прийнято рішення про трактування стану алкогольного сп’яніння під час вчинення злочину як обставину, яка обтяжує покарання.

Особа самостійно доводить себе до стану, коли мало контролює свої дії та, під впливом алкогольних напоїв, робить вчинки, на які навряд чи наважилася б будучи тверезою. Ніжинська поліція закликає громадян більш відповідально ставитися до кількості випитого , адже навіть якщо злочин вчинено у стані сп’яніння, з мотивів, які твереза людина сприйняла б як нікчемні,  відповідати за нього доведеться  за всією суворістю закону, найімовірніше не один рік і у місцях де людина позбавляється не лише доступу до алкоголю а і волі.

Сектор моніторингу
Ніжинського відділу поліції
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: