Завантаження ...
banner

За жертву шахраї обирають найбільш незахищених, найбільш довірливих

Останнім часом кількість шахрайств в Україні постійно зростає. Для того щоб заволодіти майном потерпілих, злочинці вигадують все нові і нові схеми, використовують людські слабкості, користуються довірливістю


Останнім часом кількість шахрайств в Україні постійно зростає. Для того щоб заволодіти майном потерпілих, злочинці вигадують все нові і нові схеми, використовують людські слабкості, користуються довірливістю.

Як показує статистика, найбільша кількість ошуканих - це люди похилого віку, одинокі пенсіонери.

 Вказана категорія громадян страждає через свою ж довірливість та, у більшості випадків, добровільно віддає всі свої заощадження так званим «працівникам соціальних служб». При цьому старенькі навіть не підозрюють, що під маскою добродушної «представниці держави» ховається зухвала шахрайка, яка, втершись у довіру, запевняє у проведенні грошової реформи та необхідності вилучення з обігу «застарілих» грошових купюр. 

Вже через кілька хвилин розмови пенсіонери показують злочинниці всі свої кошти. Як правило, тоді вони бачать їх вже в останнє.  

Зважаючи на це, Ніжинська поліція вкотре наголошує на посиленні пильності громадян. Не довіряйте малознайомим людям та людям, яких на своїй вулиці ви бачите вперше. 
Держслужбовці мають при собі документи, які посвідчують їх особу, тому не соромтеся вимагати їх у нав’язливих гостей. Не впускайте підозрілих осіб до себе у будинок і, у жодному разі, не показуйте де ховаєте свої заощадження.

 Пам’ятайте, заміна грошової одиниці на рівні держави не може тривати один день. Грошова політика вирішується на законодавчому рівні та про це неодмінно будуть говорити у всіх без виключення випусках новин на телебаченні, у газетах, на радіо. 

У разі якщо до вас зверталися з даного приводу підозрілі особи, негайно повідомляйте про дані випадки до поліції за телефоном «102»! Намагайтеся запам’ятати якнайбільше прикмет шахрайки. Це дасть можливість швидко ідентифікувати особу та припинити її незаконний «промисел».

Люди, давайте роззирнемось навколо і ми побачимо, що старенькі, пенсіонери, живуть поруч з нами. Постійно поспішаючи у своїх справах ми рідко знаходимо час навіть на те, щоб привітатися із бабусею-сусідкою, не те щоб поговорити з нею про новини в державі. А це те, чого їм так не вистачає. Через поганий зір вони не читають газет, а хворі ноги не дають змоги ходити по місту чи селі і бачити попереджувальні білборди  та плакати. 

Як тільки з’являється людина, яка з підробною проте щирістю цікавиться їх життям, пропонує допомогу, вони забувають про всі перестороги та впускають її і у свій будинок і до всіх заощаджень. А потім, коли цинічна злодійка «нагріє» руки на грошах старенької, та втрачає віру і у чесність, і у справедливість, і у людей. 

Своєю уважністю, добротою, небайдужістю ми можемо попередити контакти пенсіонерів з шахраями, адже тепер незнайомій жінці вони скажуть: «Дякую, що попередили. Якщо гроші і потрібно буде поміняти, то я попрошу про це свою добру сусідку. Вона мені ніколи не відмовить!».

Cектор моніторингу Ніжинського відділу поліції
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: