Завантаження ...
banner
banner

Ніжинських волонтерів та військових відзначено оперативним командуванням «Північ»

28 листопада у Ніжинському військкоматі відбулася зустріч начальника відділу цивільно-військового співробітництва управління оперативного командування «Північ», полковника Дмитра Бородавка з військовим комісаром Володимиром Якущенком та ніжинськими волонтерами


День збройних сил, день Волонтера, збройні сили

28 листопада, напередодні міжнародного Дня волонтера, та до Дня Збройних сил України у стінах Ніжинського міського військового комісаріату відбулася зустріч начальника відділу цивільно-військового співробітництва управління оперативного командування «Північ» Збройних сил України, полковника Дмитра Бородавка та офіцера відділу, майора Василя Ковбаси з військовим комісаром Володимиром Якущенком та ніжинськими волонтерами. 

 В АТО військовий відділ цивільно-військового співробітництва управління оперативного командування «Північ» називають Птахами миру. Відділ створений з початку антитеростичних дій на сході України за натовським стандартом, з досвіду війн в Іраку та Югославії, для координації дій органів військового управління, командирів військових частин з представниками місцевої влади, органів місцевого самоврядування, міжнародних організацій, благодійних фондів, волонтерських організацій; з метою забезпечення відновлення миру.

Ще один напрям роботи відділу - це допомога військовослужбовцям, які виконують завдання в зоні проведення АТО з використанням як військових, так і цивільних ресурсів, місцевому населенню, які також потребують забезпечення життєдіяльності в умовах ведення бойових дій. 

День збройних сил, день Волонтера, збройні сили


Ніжинський підприємець Василь Глущенко, директор Ніжинської міськрайонної благодійної організації «Благодійний фонд «Ніжен» Микола Шкурко та директор державного підприємства «Ніжинське лісове господарство» Юрій Болоховець, які з перших днів ведення бойових дій на сході України допомагають Збройним силам України, передали військовим на схід бензоагрегат для забезпечення автономного живлення, дві бензопили та більше 50 кілограмів цвяхів для зведення та укріплення фортифікаційного обладнання – бліндажів тощо. 

Все це доставлять у підрозділи нашим землякам, які несуть бойові завдання у зоні АТО. 

У рамках даної зустрічі, яка відбулася під керівництвом командуючого оперативного командування «Північ» сухопутних військ ЗСУ генерал-майора В.А.Кравченка, ніжинським волонтерам - Юрію Болоховцю, Миколі Шкурку, Василю Глущенку полковник Дмитро Бородавко вручив грамоти за вагомий особистий внесок у справах захисту Батьківщини, відданість українському народові, активну громадянську позицію, проявлений патріотизм і професіоналізм при наданні всебічного сприяння ЗСУ та підтримання бойового духу захисників держави та територіальної цілісності України. 

Волонтерам від військових було висловлено слова глибокої шани та вдячності. «Вважаю, що це справжні патріоти. І доки ми разом , ми непереможні!» – підкреслив майор Володимир Якущенко. 

У рамках зустрічі за дорученням командуючого оперативного командуванням «Північ» сухопутних військ ЗСУ генерал-майора В.А.Кравченка відзначено комісара Ніжинсього об'єднаного міського військового комісаріату майора Володимира Якущенка грамотою за сумлінне виконання особових обов’язків, вагомий внесок в підтримання цілісності та захисті недоторканості держави та з нагоди Дня захисника України.

З нагоди Дня Збройних сил України наказом командуючого оперативного командуванням «Північ» від 23 листопада 2017 року за сумлінне виконання особових обов’язків Володимиру Якущенку та капітану, заступнику військового комісара , начальнику відділу комплектування військового комісаріату Миколі Баргаміну було вручено почесні нагрудні знаки – медалі «За сумлінну службу».


День збройних сил, день Волонтера, збройні сили

День збройних сил, день Волонтера, збройні сили

День збройних сил, день Волонтера, збройні сили

День збройних сил, день Волонтера, збройні сили

День збройних сил, день Волонтера, збройні сили

Тетяна Марченко
фото автора
міська газета "Вісті"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: