Завантаження ...
banner
banner

ЄС та Україна. Представники Євросоюзу відвідали Ніжин

30 листопада Представництво Європейського Союзу в Україні провело ряд навчальних тренінгів та презентацій для молоді та активістів Ніжина

30 листопада Представництво Європейського Союзу в Україні провело ряд навчальних тренінгів та презентацій для молоді та активістів Ніжина. Презентацію проводили:

– Ірина Стаднійчук, відділ преси та інформації Представництва ЄС

– Ірина Широкова/Діанна Бущук, координатори інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні»

– Ірина Сушко, експерт з безвізу, ГО «Європа без бар'єрів»

Публічна дискусія для молоді проходила на базі виконавчого комітету міської ради. Дискусія включала обговорення ключових напрямів поточних відносин між Україною та ЄС, різних видів допомоги, яку Євросоюз надає Україні, молодіжних, освітніх та культурних можливостей для міста тощо.

Потому, план приїзду делегації включав зустріч з представниками влади. На зустрічі були присутні перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, начальник управління культури та туризму Тетяна Бассак, начальник відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури Денис Ворона, начальник сектору взаємодії із засобами масової інформації (прес-центр) відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю Анна Лисенко. Обговорилися як вже реалізовані успішні спільні проекти так і бажану співпрацю з ЄС.

Гра з моделювання засідання Ради ЄС «Як Україна отримала безвіз?» проходила на базі Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя.

Також, на базі міської центральної бібліотеки проходила дискусійна панель «Безвізовий режим з ЄС: що змінилося в житті українців?». Серед дискусійних питань були:

-         Що мають знати громадяни про безвізовий режим між ЄС та Україною;

-         Як змінилося життя українців після отримання безвізу з ЄС і на які зміни очікувати далі;

-         Які права та обов’язки мають громадяни України, подорожуючи до Євросоюзу;

-         Які існують ризики для громадян України за безвізового режиму з ЄС;

-      Що таке механізм призупинення безвізового режиму і за яких обставин його може бути застосовано тощо.










Відділ інформаційно-аналітичної роботи
та комунікацій з громадськістю
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: